Reduksjon av kjøttforbruk og dyrevelferd er i fokus om dagen. Da jeg følte på et ønske om å redusere inntaket av egg, var den første tanken som slo meg; hva med aioli?
Det er lite som slår en god aioli sammen med ovnsstekte poteter eller på godt hjemmelaget brød.
Så prøvde jeg denne oppskriften. Helt ærlig så var resultatet så bra at jeg ikke tror at jeg noen gang kommer til å lage aioli med egg igjen, selv om jeg kjøper gode egg og spiser det av og til.
Ingredienser
- 1 dl usukret soyamelk
- 2 dl rapsolje uten smak
- 1 tsk eddik
- 1 tsk dijon sennep
- 1 ss sitronsaft
- Litt salt
- Omlag to fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Bland soyamelk, eddik og sitronsaft i et målebeger. Tilsett sennep, salt, hvitløk og sett en stavmikser opp i målebegeret. Start mikseren og hell oppi oljen. 2:1 forholdet av olje og soyamelk synes å være helt perfekt for å få en lik konsistens som vanlig majones / aioli. Lykke til og velbekomme!
2 comments
Denne her brukte jeg sammen med flintstek og middelhavs salat , Utrolig enkel og lage og super god !
Så den her blir å finne på matbordet flere ganger
Jeg ser også att det er flere oppskrifter her som det frister til å prøve ut.
Supert Tom Roger!