Sommeren er synonymt med ferske urter for meg og denne sommeren er intet unntak. Jeg har hatt noen urteplanter på terrassen siden Juni og de har allerede gitt mye mat-glede. En basilikumsplante kan du kjøpe på butikken, men husk å plant den om til en større potte, hold den ut av sollys, vann den i fatet – ikke direkte i potta og knip av bladene, ikke stilken – så får du nye blader etter hvert! Hjemmelaget pesto smaker hundretusenvis av ganger bedre enn det du kjøper på butikken og er lett å lage.
Ingredienser
- 25 gram ristede pinje-kjerner
- To gode håndfuller basilikumblader
- Et stort fedd hvitløk
- Olivenolje
- 50 gram revet parmesan
- Salt (ikke sikkert det trengs pga parmesanen)
Fremgangsmåte
Ha alle ingredienser unntatt olivenolje i et målebeger, hell litt olivenoljeover og blits i korte støt med en stavmikser, tilsett gradvis mer olivenolje til ønsket konsistens. Smak til med salt eller mer parmesan hvis det trengs.Summer is synonymous with fresh herbs for me and this summer is no exception. I’ve had a few herbplant on the patio since June and has already provided a lot of enjoyment. A basil plant you can buy at the store, but be sure to plant it into a larger pot, keep it out of sunlight, water it in the dish – not directly in the pot and pinch off the leaves, not the stem – so the plant can grow new leaves. Homemade pesto tastes hundreds of thousands of times better than what you buy at the store and is easy to make.
9 comments
[…] 2dl hjemmelaget pesto […]
[…] spiseskjeer hjemmelaget pesto per […]
[…] 4 spiseskjeer hjemmelaget pesto […]
[…] Server med en grønn salat, avbildet har jeg brukt hjemmedyrket salat med norsk cherrytomat, hjemmelaget pesto og fetaost. […]
[…] 4 spiseskjeer hjemmelaget pesto […]
[…] spiseskjeer hjemmelaget pesto per […]
[…] 2dl hjemmelaget pesto […]
[…] 3-4 spiseskjeer pesto […]
[…] istedet for grillet kylling som den opprinnelige retten. Kyllingsalaten blir best dersom du lager pestoen selv og passer perfekt til varme sommerdager med et glass hvitvin 🙂 Er også praktisk å lage til […]