Home OppskrifterMiddag Andebryst med rostipotet, brokkoli, appelsin og rødvinssaus

Andebryst med rostipotet, brokkoli, appelsin og rødvinssaus

by tage
Andebryst og rosti med saus

And smaker mye i seg selv og en rett som dette trenger ikke så mye tilbehør for å fungere, men det er viktig at alt som blir servert er lagt mye omtanke i. I denne retten så betyr det sprøstekt andebrystskinn, knasende rosti-potet, en god syre / sødme balanse på sausen og velkokt brokkoli.

Rosti-poteten er en vitenskap og argumentene er mange for å lage rostien på den ene eller andre måten. Denne artikkelen fra avisen Guardian forklarer forskjellige fremgangsmåter og teknikker. Et godt utgangspunkt for denne diskusjonen. Jeg har bare prøvd å lage rosti fra rå potet og synes som Felicity i artikkelen sier, at man kan smake rå potet. Neste gang jeg lager det skal jeg prøve å koke poteten litt før jeg river den. Man kan også koke poteten og la den kjøle seg ned i kjøleskapet – da vil den reinnta en litt hardere form og vil være enkel å rive. Nok om det!

Ingredienser

Til 4 personer

  • 2x 300 gram andebryst
  • En brokkoli
  • 5 middles store poteter til rostien
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl appelsinjuice
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Klargjør poteten på valgfri måte. Sett stekeovnen på 180 grader. Hell 3 dl vin og 3 dl appelsinjuice i en kasserolle og varm til det fosskoker. La det fosskoke mens du rører rundt med jevne mellomrom.

Skjær tynne snitt i skinnsiden på andebrystet horisontalt og diagonalt. Grunnen til dette er at man vi gjøre det enklere for fettet å smelte. Krydre godt med salt og pepper. Ta så en stekepanne og varm den godt, legg anden med skinnsiden ned og stek i noen minutter. Etter noen minutter vender du anden raskt og legger så over i en stekeform. Denne skal så i ovnen i ca 10 minutter og deretter hvile i minst 10 minutter når den tas ut av ovnen. Når du tar anden ut av ovnen har det gjerne piplet litt fett fra brystet, dette er veldig godt å ha i sausen.

Mens anden er i ovnen bruker du andefettet i pannen til å steke rostien. Ha den revne poteten i pannen og press poteten lett sammen til en kake. Stek 10 minutter på den ene siden, salt og pepre, ta så en tallerken og legg ned i pannen og vend. Ha deretter litt smør i pannen og skli rostien ned i pannen med den ustekte siden ned og stek i nye 10 minutter.

Salt og pepre sausen som nå skal begynne å bli godt redusert, gjerne på grensen til sticky. Kok opp vann til brokkolien og kok de fire siste minuttene før du skal servere. Skjær andebryst i tynne skiver, server med 1/4 rosti og brokkoli og saus.

You may also like

Leave a Comment