Etter å ha blitt inspirert av den nåværende sesongen av Masterchef Australia, fikk jeg innmari lyst til å lage kinesisk mat her om dagen. Nå som våren er her hadde jeg mest lyst på noe litt friskt og da fikk jeg veldig lyst til å lage en salat med andebryst. Andebryst er mettende på grunn av at det er ganske fett, så man trenger ikke så mye kjøtt per person. Dette var en velsmakende salat som nok skal lages ved flere anledninger!
Ingredienser
Til 2 voksne
- 300 gram andebryst
- 70 gram sikori (ca 1 stk)
- En neve frisésalat
- En håndfull rød bladsalat
- En håndfull ruccola
- Tre-fire stilker vårløk
- 6 reddik
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 3 spiseskjeer riseddik
- Saften fra én appelsin
- 1 appelsin til servering
- Kinesisk 5-krydder
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær snitt i skinnet på andebrystet i kryss, dryss deretter kinesisk 5-krydder over. Varm opp en stekepanne slik at den er god og varm og stek andebrystet med skinnsiden ned på høy varme i 3-4 minutter slik at fettet reduseres. Snu brystet raskt over og ta pannen av varmen.
Ta en ildfast form og ha i appelsinsaften, soyasaus og riseddik. Legg så andebrystet med skinnsiden oppi blandingen og sett i ovnen i 12 minutter. Deretter skal brystet hvile i 10 minutter. Ta vare på sausen.
Imens anda er i ovnen, ta bladene av sikorien og bland sammen med de øvrige salatene, vårløken som du skjærer på skrått og redikkene som du har skjært i tynne skiver. Del opp appelsinen ved å skjære av skallet og deretter skjær ut båter, dander på toppen av salaten. Skjær opp andebrystet i tynne skiver og spre ut over salaten. Bruk en skje og spre sausen ut over salaten og server umiddelbart.