Home OppskrifterDessert Fløteis med kakaonibs, kaffesirup og sjokoladebiter

Fløteis med kakaonibs, kaffesirup og sjokoladebiter

by tage81
Fløteis med kakaonibs, kaffesirup og sjokolade servert i en skål

En ordentlig fløteis med kakaonibs, kaffesirup og sjokoladebiter er en sinnsykt god is proppfull av smak. Server gjerne sammen med en god kopp kaffe.

Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget is. Det er også ganske raskt, og resultatet er definitivt verdt det!

Fløteis med kakaonibs, kaffesirup og sjokolade

Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • 4 eggeplommer
  • 4 spiseskjeer sukker
  • 3,5 dl fløte til pisking
  • 2 dl kaffe
  • Vanilje til smak
  • Kakaonibs
  • Sjokoladebiter

Instructions

  • Lag ca 2 dl med kaffe. Hell kaffen over på en kasserolle sammen med 2 spiseskjeer sukker. Kok ned blandingen til ca halvparten og sett til avkjøling.
  • For å lage isen, begynn med å lage iskrembasen. Pisk sammen 4 eggeplommer og 2 spiseskjeer sukker over et vannbad. Dette er for å løse opp sukkeret og få en jevn blanding.
  • Ta blandingen av vannbadet og fortsett å piske blandingen til du får en eggedosis. Dette er for å sikre at isen blir kremete og luftig.
  • Pisk fløten til den blir stiv.
  • Tilsett litt vanilje i basen. Enten fra vaniljestang eller vaniljepulver.
  • Når basen er klar, tilsett kakaonibs, kaffesirup og finhakkede sjokoladebiter (jeg foretrekker 70%)

Hvis du har en iskremmaskin med nedkjølingsfunksjon, heller du basen over i denne og kjøler isen ned. Hvis du må bruke fryseren, må du bruke lengre tid (ca. 4 timer). Det er da viktig at du rører i isen omtrent hver time.

Helsefordeler med hjemmelaget is?

Butikkjøpt is er ofte fullpakket med ulike tilsetningsstoffer. Disse kan inkludere stabilisatorer, emulgatorer, konserveringsmidler og kunstige smaksstoffer. Hensikten med disse tilsetningsstoffene er å forlenge holdbarheten, forbedre tekstur og smak, samt å redusere produksjonskostnadene. Den siste tiden har det pågått en debatt, særlig på Instagram om akkurat dette.

Jeg velger å tro på at ingredienser som er så nære opprinnelsen som mulig er de beste for helsa, og synes det er leit at isprodusentene velger å bruke ingredienser som vi vet veldig lite om hva gjør med helsa vår og tarmfloraen.

You may also like

Leave a Comment