Home Oppskrifter Garantert sprø hjemmelagde pommes frites

Garantert sprø hjemmelagde pommes frites

by tage

Disse potetene er skumle. På en  bra måte… 🙂 Du kommer garantert til å øke forbruket av potet når du har perfeksjonert denne metoden for sprø pommes frites.

Ingredienser

  • 2 store røde potet per person
  • Litt hvetemel
  • ca 0,5 dl rapsolje
  • Finkornet salt

Fremgangsmåte

Hemmeligheten ligger i godt forarbeid, og her er det å redusere stivelse som er nøkkelen.Sett stekeovnen  på 225 grader varmluft, hell rapsoljen i en langpanne og sett inn i stekeovnen mens den varmes opp. Skrell potetene, ca 2 store poteter per person. Bruk relativt store røde poteter, så får du lange og fine chips. Kutt de litt større enn chips du kjøper på pose da de vil reduseres noe i størrelse i stekeprosessen. Etter chipsen er ferdig kuttet, skyll godt i kaldt vann, sil av vannet og gjenta skyllingen tre ganger. Ha deretter poteten i en kjele og fyll med vann til poteten er dekt. Kok opp og la koke i 5 minutter. Deretter skyller du poteten i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha deretter poteten ut på et kjøkkenhåndkle og tørk med tørkepapir. Bruk en stor bolle og strø mel over poteten. Ta ut langpannen med rapsoljen og hell potetene meget forsiktig ut. Hell fra og ikke mot kroppen, da minsker du faren for at oljen spruter. Helst skal det være ett lag med potet, da får du best resultat. De skal steke i 30-40 minutter. Vend poteten et par ganger i løpet av steketiden. Når de er gyldne og sprø, ta ut av ovnen og hell over i en kurv med kjøkkenpapir. Dryss finkornet salt over (maldon dekker ikke godt nok i min erfaring). HERLIG tilbehør til biff med bernaise, tapas, burgere, fish & chips osv osv… 🙂

Og du, har du lyst til å «ta’n helt ut»… kjøp andefett fra en velassortert butikk og ha to spiseskjeer i langpanna sammen med oljen. Det setter en ekstra god smak på poteten 😀

You may also like

4 comments

Paul Andreas 13. mai 2016 - 17:16

Jeg tenkte å teste ut denne i helga, men spruter ikke olja mye inne i stekeovnen? Og hvor stor er faren for at olja blir for varm og selvantenne ved 225°C?

Reply
tage 13. mai 2016 - 17:37

Hei Paul Andreas, kult at du skal prøve oppskriften! Det kan være lurt å tørke over stekeovnen med en klut når den er blitt kald, for litt sprut blir det – men i min erfaring ikke så mye. Husk at det ikke skal så mye olje til, bare nok til at et tynt lag dekker bunnen av pannen. De fleste matlagingsoljer har antennelsestemperatur mellom 400-435 grader så jeg har i alle fall ikke vært bekymret for det. Lykke til!

Reply
Paul Andreas 14. mai 2016 - 13:38

Takk for svar! Jeg prøvde den i går, og det sprutet mindre enn jeg hadde trodd det skulle. Noen av pommes fritesene ble helt perfekte, sprø utenpå og myke inni, men det var de tykkeste bitene. De litt tynnere ble litt for brent, så vil prøve litt kortere steketid neste gang, ble 34 minutter nå. Så anbefaler andre å prøve å lage tykke fries med lik størrelse, og prøve å variere steketiden.

Men takk for en veldig bra oppskrift!

Reply
tage 14. mai 2016 - 20:28

Så bra! Lykke til med å optimalisere videre! 🙂

Reply

Leave a Comment