Har du noen gang smakt grønnkålchips og tenkt at det ikke var noe for deg, men samtidig tenkt at det ikke er så dumt med en litt sunnere snacks? Da tenker jeg du burde prøve deg på disse. Cashew «osten» gjør at kålsmaken dekkes til og med næringsgjæren får de en distinkt ostete smak. Jeg lagde mine i dehydrator, men du kan også gjøre dette i stekeovnen. Pass da bare veldig godt på slik at de ikke blir brent, det smaker ikke godt! Det hjelper å ha en kraftig blender for å lage cashew-osten, men vanlige blendere fungerer også. For å gjøre jobben enklere for blenderen kan du legge nøttene i bløt natten over. Chipsene fungerer best å spise med en gang, da er de sprøest, men de kan også holde et par dager i en lufttett boks.
Ingredients
- 2-250 gram grønnkål
- 2 dl cashewnøtter
- 4 ss olivenolje
- 4 toppede ss næringsgjær (kan kjøpes på helsekost)
- 1 liten paprika
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts løkpulver
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
Instructions
Vask grønnkålen og fjern bladene fra stilken. Del opp i passende biter. Lag så cashew "osten" av resten av ingrediensene ved å bruke en blender. Vend kålen i "osten", pass på at alt blir jevnt fordelt. Hvis du bruker stekeovn, stek på et bakepapir ved 135 grader i 25 minutter, vend rundt halvveis. Hvis du bruker en dehydrator enten bruk 41grader og la de stå i 18 timer(ish) eller til de er skikkelig crispy. Hvis du kjører høyere temperatur (for eksempel 50 grader) reduserer du dehydreringen til rundt 10-12 timer.