605
I et forsøk på å lage en sunnere variant av tortillalefser har jeg eksperimentert med grovere mel. Denne varianten er ekstra grov og er vanskelig å kjevle ut men holder fasongen fint når den først er stekt.
Ingredienser
Til 5 tortillalefser
- 1.25 dl sammalt hvete grov
- 2 dl siktet rugmel
- 1.25 dl vann
- 1 ts bakepulver
- 1 spiseskje smør
- En klype salt
Fremgangsmåte
Bland mel, bakepulver og salt sammen i en bolle. Kok opp vann og smelt smør i vannet. Elt deigen og la hvile i 20 min. Bruk en kjevle å lag så runde og tynne lefser som mulig. Det er lurt å bruke mye mel, og for at de ikke skal sitte fast i benken er det lurt å stadig snu på lefsa etter hvert kjevletak. Børst av overskuddsmel og stek i en teflonpanne på høyeste eller nest høyeste varme. Vend når det danner seg bobler og legg lagvis i et kjøkkenhåndkle til servering.