394
Du har kanskje lurt på om det er best å lage burgerbrød selv? Når du har smakt denne oppskriften er det ikke så mye å lure på lenger. Jeg synes i alle fall dette var mye bedre enn de valgene man har i butikken. Ganske mye mer mettende er det også! Har du kjøkkenmaskin går det også i en fei å lage deigen. Beregn bare litt ekstra tid til å la deigen heve. Side opp og side ned er skrevet om både burgere og burgerbrød. Jeg tenker litt i retning av en usøt bolledeig, og følger man denne oppskriften er resultatet ganske likt.
Ingredienser
- 420 g hvetemel
- 10 g tørrgjær
- 40 g sukker
- 5 g salt
- 170 ml kulturmelk
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 25 g usaltet smør, romtemperert
- 1 egg til pensling
Fremgangsmåte
- Bland mel, gjær, sukker og salt i en bolle og kjør noen runder for å blande sammen. Tilsett kulturmelk, eggeplomme og egg og elt deigen i en kjøkkenmaskin til du har en jevn og fast deig, ca. 5 minutter. Tilsett smøret og elt deigen i ytterligere 10-15 minutter til deigen er jevn og smidig.
- Ha deigen i en oljet bakebolle og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 1/2 til 2 timer.
- Del deigen i 6 like biter og la heve i ytterligere 2 timer under plast. Alternativt dropp heving, men da blir de noe mer kompakte.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pensle hamburgerbrødene med pisket egg, dryss over sesamfrøø og stek midt i ovnen uten varmluft de de er gyldenbrune, ca. 20 minutter.
- Avkjøl på rist.