Home OppskrifterBaking Herlige hjemmebakte burgerbrød

Herlige hjemmebakte burgerbrød

by tage
Hamburgerbrød

Du har kanskje lurt på om det er best å lage burgerbrød selv? Når du har smakt denne oppskriften er det ikke så mye å lure på lenger. Jeg synes i alle fall dette var mye bedre enn de valgene man har i butikken. Ganske mye mer mettende er det også! Har du kjøkkenmaskin går det også i en fei å lage deigen. Beregn bare litt ekstra tid til å la deigen heve. Side opp og side ned er skrevet om både burgere og burgerbrød. Jeg tenker litt i retning av en usøt bolledeig, og følger man denne oppskriften er resultatet ganske likt.

Ingredienser

  • 420 g hvetemel
  • 10 g tørrgjær
  • 40 g sukker
  • 5 g salt
  • 170 ml kulturmelk
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 25 g usaltet smør, romtemperert
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Bland mel, gjær, sukker og salt i en bolle og kjør noen runder for å blande sammen. Tilsett kulturmelk, eggeplomme og egg og elt deigen i en kjøkkenmaskin til du har en jevn og fast deig, ca. 5 minutter. Tilsett smøret og elt deigen i ytterligere 10-15 minutter til deigen er jevn og smidig.
  • Ha deigen i en oljet bakebolle og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 1/2 til 2 timer. 
  • Del deigen i 6 like biter og la heve i ytterligere 2 timer under plast. Alternativt dropp heving, men da blir de noe mer kompakte. 
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Pensle hamburgerbrødene med pisket egg, dryss over sesamfrøø og stek midt i ovnen uten varmluft de de er gyldenbrune, ca. 20 minutter.
  • Avkjøl på rist.

You may also like

Leave a Comment