Home OppskrifterMiddag Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon og parmesan

Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon og parmesan

by tage

Dette er en rask suppe som gjør at du ikke har noen unnskyldninger for å lage fersk suppe istedet for posesuppe. Perfekt nå på kalde høstkvelder!

Ingredienser

Til 4 porsjoner

  • 1 blomkålhode
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1/3 chili
  • 2 beger kyllingfond / nok til 1 liter væske
  • 8 dl vann
  • 2 dl melk
  • 2 ss ekte smør
  • 100 gram bacon
  • Godt brød til servering
  • 10 gram parmesan
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Del opp bacon i små biter og stek på mellomsterk styrke. Del så blomkålhodet i mindre biter, finhakk løk, chili, og hvitløk. Bland sammen med fond, vann, melk, smør og melk i en kaserolle. Kok opp til blomkålen er mør. Ta ut noen blomkålbiter for å bruke til serving og jevn suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, server med finrevet parmesan, sprøstekt bacon og godt brød med smør.

You may also like

4 comments

Line Stene Pedersen 20. oktober 2014 - 21:23

Kjell Erik og jeg prøvde denne i dag, supergod! Og veldig rask og lettvint

Reply
tage 20. oktober 2014 - 21:26

Så bra!

Reply
Line og Kjell Erik 24. mai 2016 - 21:05

Nå har vi spist den mange ganger, også idag. Like god 🙂

Reply
tage 24. mai 2016 - 21:07

Hyggelig å høre! 🙂

Reply

Leave a Comment