Home OppskrifterMiddag Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon og parmesan

Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon og parmesan

by tage
Blomkålsuppe med bacon og parmesan

Dette er en rask suppe som gjør at du ikke har noen unnskyldninger for å lage fersk suppe istedet for posesuppe. Perfekt nå på kalde høstkvelder!

Ingredienser

Til 4 porsjoner

  • 1 blomkålhode
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1/3 chili
  • 2 beger kyllingfond / nok til 1 liter væske
  • 8 dl vann
  • 2 dl melk
  • 2 ss ekte smør
  • 100 gram bacon
  • Godt brød til servering
  • 10 gram parmesan
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Del opp bacon i små biter og stek på mellomsterk styrke. Del så blomkålhodet i mindre biter, finhakk løk, chili, og hvitløk. Bland sammen med fond, vann, melk, smør og melk i en kaserolle. Kok opp til blomkålen er mør. Ta ut noen blomkålbiter for å bruke til serving og jevn suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, server med finrevet parmesan, sprøstekt bacon og godt brød med smør.

You may also like

4 comments

Line Stene Pedersen 20. oktober 2014 - 21:23

Kjell Erik og jeg prøvde denne i dag, supergod! Og veldig rask og lettvint

Reply
tage 20. oktober 2014 - 21:26

Så bra!

Reply
Line og Kjell Erik 24. mai 2016 - 21:05

Nå har vi spist den mange ganger, også idag. Like god 🙂

Reply
tage 24. mai 2016 - 21:07

Hyggelig å høre! 🙂

Reply

Leave a Comment