Jeg prøver å ha mengder av tørkede bønner og erter tilgjengelig. Tørkede kikerter er alltid å finne i skapet mitt. Det som er dumt er at man må huske på å legge de i bløt dagen før og at de tar en time å koke, men personlig synes jeg at smaken er bedre enn kikerter man kjøper på boks. Med kikerter kan man lage mye godt, deriblant falafel. Denne retten metter mye og er bra på næringsinnhold.
Ingredienser
- 500 g kikerter bløtlagt over natten.
- 1 løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts ristede korianderfrø, knust i morter
- 0,5 ts chilipulver
- 0,25 ts kardemomme
- 2 ss hvetemel
- 0,5 dl hakket, frisk koriander
- 2 ts salt
- Kvernet pepper
- Nøytral olje til steking
Fremgangsmåte
For å få sprø falafel som holder formen, ikke kok kikertene! Bruk tørkede som du legger i bløt over natten. Hell av vannet som du har bløtlagt kikertene i. Kjør til en glatt masse med stavmikser og ha deretter i resten av ingrediensene. Bruk en spiseskje for å forme falafelene (ca 1 spiseskje per falafel). Stek i olje som er ferdig oppvarmet i ca 5 minutter på hver side. Server i hjemmelagde tortillalefser med salat og dressing.