Denne retten er overraskende mettende, og passer kanskje like godt som en del av et tapas-bord som hovedrett. Det er veldig mye smak i denne retten og med de kraftige fargene er den appetittvekkende å se på.
Ingredients
- Flatbrød
- 1,25 dl bokhvetemel
- 1 teskje olivenolje
- 1/2 teskje bakepulver
- Litt svart pepper
- 1 teskje salt
- 0,6 dl vann
- Rødbetehummus
- 250 gram kokte rødbeter
- Juice fra 1 sitron
- 2 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer tahini (eller 1 ss sesamfrøolje)
- 1 spiseskje olivenolje
- En håndfull ristede valnøtter
- 1/2 spiseskje spisskummenfrø
- Salt og pepper
- Cashew-ost
- 2,5 dl cashewnøtter (bløtlagt 1 time)
- 0,6 dl vann
- 0,6 dl næringsgjær
- 2 spiseskjeer sitronjuice
- 2 fedd hvitløk
- 1 spiseskje dijonsennep
- Salt og pepper
- Topping
- Ruccola
- Oliven
- Ristede valnøtter
Instructions
Kok rødbeter og legg cashewnøtter i bløt. Rist valnøtter i en panne med litt smør og honning (alternativt sukker eller sirup) og en klype salt. Sett valnøttene til avkjøling. Bland sammen ingredienser til bokhveteflatbrød. For å lage rødbetehummus ha alle ingredienser i en bra blender (hakk rødbetene opp i mindre biter) og kjør til en glatt masse. Hell over i en skål, rengjør og gjør det samme med cashew-osten. Varm en stekepanne (teflon/non-stick) på høy temperatur og samtidig bruk en kjevle for å forme bokhvete-deigen til to flatbrødemner. Her måtte jeg bruke ganske mye mel for at deigen ikke skulle sette seg fast når jeg kjevlet. Ha emnet forsiktig opp i stekepannen og snu etter 1-2 minutter. Når det er ferdig har du det over på en asjett for lett avkjøling. Repeter med emne nr 2. Deretter smører du på rødbetehummus og cashew-ost, fulgt av lett spredt oliven, ristede valnøtter og ruccola.