Noen ganger har man lyst på gatekjøkken-mat og det må man så klart unne seg.
Her er en kebab du kan lage på en hverdag, og når du lager den selv vet du hva som er i maten. I denne oppskriften på hjemmelaget kebab i gatekjøkkenstil kan du gjøre det enkelt, ved å kjøpe lefser som du ville ha brukt til taco, eller lage dem selv etter min oppskrft på tortillawraps.
Ingredienser
Nok til 5-6 kebaber (2-3 personer)
- 400 gram karbonadedeig
- 1 teskje spisskummen
- ½ teskje gurkemeie
- ½ teskje salt
- ½ teskje ferskkvernet pepper
- ½ teskje paprikapulver
- ½ teskje hvitløkspulver
- ½ teskje chilipulver
- Kinakål
- Tomat
- Rømme
- Mais
- Jalapenopepper
- Sriracha saus (en sterk chili-saus)
- 5 -6 tortillawraps
Fremgangsmåte
Sett på grillen på stekeovnen. Bland krydderet i karbonadedeigen med hendene. Form kjøttet til en firkantet klump ved å bruke hendene. Stek det i en stekepanne på begge sider til det er brunet. Skjær så skiver av kjøttet og legg det på en plate og sett under grillen 4-5 minutter på begge sider. Du kan varme lefsene i aluminiumsfolie samtidig som du steker kjøttdeigen, men pass på så de ligger et stykke fra grillen så det ikke blir for varmt. Husk at hvis du skal lage lefser selv må du gjøre dette før du steker kjøttdeigen, du kan da holde de varmt på samme måte, men legg da lefsene helt nederst i ovnen i aluminiumsfolie.
Kutt grønnsakene og ha i skåler. Sett frem på bordet og la de som spiser sette sammen kebaben selv. Det er godt å ha litt Sriracha saus i rømmen. Spe på med ekstra Sriracha saus hvis du er chili-gal sånn som meg 🙂