I disse sommermåneder spiser jeg en del majones, fordi det går så fint med grillmat og ikke minst fordi jeg har knekt koden på hvordan man kan lage den selv på ca. to minutter. Ja du leste rett, ingen pisking til melkesyra tar deg 🙂 Det eneste du trenger er en stavmikser og et målebeger som er ca like bredt som stavmikserhodet.
Ingredienser
Du må gjerne lage mer enn dette og oppbevare i kjøleskap i noen dager men jeg lager ny for hvert måltid jeg trenger det til da det er veldig enkelt å lage! Ha i en hvitløksbåt hvis du vil ha aioli!
Ingredienser
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijon sennep
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 klype maldon salt
- 2 ss vann
- 1 dl rapsolje
Fremgangsmåte
Start å skille plommen fra eggen, ha denne i målebegeret
Ha så i alle andre ingredienser unntatt oljen og sett stavmikseren ned i blandingen. Hell så oljen over. Pass på at stavmikseren står rett og start på full guffe. Kjør i noen sekunder til du ser at majoneskonsistensen begynner å ta form og dra så stavmikseren sakte opp. Hvor vanskelig var det!? 😀
6 comments
[…] Dressing: aioli etter denne oppskriften […]
[…] de serveres nykokte. Dette var middagen denne dagen så jeg valgte å servere med pommes frites og aioli, det funket også veldig bra – men ødelegger kanskje noe for det sunne […]
[…] burgeren kan du godt unne deg midt i uka, men da ville jeg kanskje droppa pommes frites og aioli slik som avbildet. Resten av denne burgeren er godt innafor hva jeg ville kalle veldig god og sunn […]
[…] de serveres nykokte. Dette var middagen denne dagen så jeg valgte å servere med pommes frites og aioli, det funket også veldig bra – men ødelegger kanskje noe for det sunne […]
[…] Dressing: aioli etter denne oppskriften […]
[…] Start med å kjøpe noen ganske store poteter som egner seg for steking (f.eks nypotet) og kutt i tynne båter. Blir de for tykke blir de heller ikke sprø. Ta en stekepanne og varm opp godt med olje. Ta så opp i potetbåtene og krydre med salt, pepper og litt chillipulver hvis ønskelig. Stek på høy varme i 2-3 minutt, ha i ca 1dl med vann og dekk til med lokk. La koke på høy varme i 2-3 minutt og ta av lokket. Kok deretter til vannet fordamper. Når vannet har fordampet ha opp i ca 1-2 teskjeer med ekte smør og rør rundt i potetene når smøret smelter. Ta så over i en form med bakepapir (pass på at båtene ikke ligger oppå hverandre) og sett i ovnen som du forvarmer på ca 230 C varmluft. La steke i ca 30 minutt til de er sprø og gyldne. Ha potetene over i et serveringsfat med kjøkkenrull under slik at litt av fettet blir sugd opp. Serveres varme! Passer veldig fint med f.eks aioli […]