Home Oppskrifter Hjemmelaget potetgull

Hjemmelaget potetgull

by tage

Jeg har sluttet å kjøpe potetgull. Ikke fordi jeg ikke liker det, men fordi når man først åpner en pose går fort hele posen. I blant hender det alikevel at man får et ustoppelig sug etter chips, og da er det greit å kunne lage sin egen. Jammenmeg tør jeg å påstå at dette er bedre enn potetgull fra posen også. Mye mer «bite», god krønsj og ingen spor av vond ettersmak som man kan få fra pose-potetgull.

Ingredienser

  • Potet (ca. 2 poteter per porsjon)
  • Nøytral olje (for eksempel rapsolje)
  • Krydder etter ønske

Fremgangsmåte

Kutt ønsket mengde tynne potetskiver. For å oppnå et jevnt og bra resultat på kortest mulig tid anbefaler jeg å bruke en mandolin. Det får du kjøpt både billig og dyrt stort sett alle steder hvor de selger kjøkkenutstyr. Skyll potetskivene i kaldt vann to-tre ganger for å få ut stivelsen. Ha deretter skivene i en kjele og kok opp vannet. La det koke i 5 minutter. Hell så ut potetskivene på et kjøkkenhåndkle og klapp skivene tørre med tørkepapir.

Hell 2-3 desiliter olje i en kjele. Pass på at det ikke er vann i kjelen, den skal være helt tørr (pga sprutfare fra olje). Sett på full varme og senk temperaturen noe når det er blitt skikkelig varmt. Har du lyst til å bruke termometer for presisjonens skyld skal oljen holde 180 grader. Ha potetskivene oppi kjelen flere omganger, ikke for mange hver gang. Friter til de begynner å bli brune. Fisk opp potetskivene fra kjelen etter som de er ferdig fritert og legg dem over i en sil slik at noe av oljen kan få renne av. Ha over i en kurv med tørkepapir i bunnen og gjenta prosessen til alle potetskivene er ferdig fritert. Krydre så med krydder du liker best på chipsen din. Personlig synes jeg bordsalt og pepper er best. Bordsalt er lettere å spre jevnt på chipsene enn for eksempel Maldon salt. Vel bekomme!

You may also like

Leave a Comment