Home OppskrifterBaking Pizza: Enkelt og billig. Prøv dette super-trikset!

Pizza: Enkelt og billig. Prøv dette super-trikset!

by tage

Helt siden jeg så Lars Barmen lage Pizza til sultne Oslo-studenter da jeg selv var en sulten student i Trondheim på tidlig 2000 tall har jeg laget mye pizza. Pizza-deig er enkelt å lage, men det finnes samtidig 1000-talls av ulike varianter: Surdeig, lang-heving, fordeig, med tørrgjør, ferskgjær. Listen fortsetter.

I dag skal jeg gi deg et supertriks. Dersom du er student på stramt budsjett eller skal lage mat til familien og har dårlig tid. Trikset er kort og godt forsteking av pizzabunner, slik at du kan fryse ned de og være klar med helt nydelig pizza på 1-2-3. Når man tenker over det gir det jo mening at dette funker. Når du kjøper frossenpizza er også bunnen bare forstekt.

Dette er den aller enkleste pizzadeig-oppskriften jeg kan. Vi får spare de mer fancy til senere. Her er poenget stort volum og enkelhet. Som med all gjærbakst, må du sette av en times tid til heving.

Det du lærer etter hvert er å føle deg litt frem i forhold til hvilken konsistens som funker best på deigen. Den skal være litt «sticky» men ikke klissete. Oppskriften kan skaleres opp i «det uendelige», men akkurat denne oppskriften gir ca. 10 forstekte bunner a 180 gram hver.

Pizza: Enkelt og billig. Prøv dette super-trikset!

Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Serves: 10 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • 1 Kg hvetemel
  • 680 gram vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 12 gram salt
  • 2 ss olivenolje

Instructions

Bland sammen alt det tørre og tilsett olivenolje. Bruk helst en eltemaskin og deretter tilsett vann litt og litt. La deigen heve i 1 time. Deretter del opp i 10 like emner (helst bruk en kjøkkenvekt og mål opp 180 gram per emne). Stekeovnen skal stå på maks temperatur, gjerne varmluft. Bruk en kjevle og rull ut pizzadeigen til en rund og fin pizza-form. Stek deretter i noen minutter til deigen får llit brun farge i kantene. Gjenta til alle bunnene er stekt. Disse bør avkjøles på en rist. Når bunnene er helt avkjølt, legger du disse i en plastpose og fryser de. Når de skal brukes, tar du bare ut bunnene du skal bruke, og har på toppingen du har lyst på!

Hva er dine favoritt-toppinger på pizza? Kommenter gjerne under! 🙂 

You may also like

1 comment

Med fint brød som utgangspunkt - Tages matblogg 22. oktober 2023 - 17:47

[…] Sjekk ut min oppskrift på Pizza: Hvem liker ikke Pizza? […]

Reply

Leave a Comment