Hvit pizza er noe som jeg ikke ville vurdert før min kjære samboer foreslo å bytte ut den røde pizzaen for et par år siden. Hvilken positiv overraskelse det var første gang hvit pizza ble prøvd! Etter det har den vært fast innslag på pizzamenyen og er artig å servere gjester som kanskje heller ikke har smakt mye hvit pizza. Hvit pizza kan man lage med bechamel saus eller ost. I denne varianten bruker jeg creme fraiche, noe som gjør den rask å lage.
Ingredienser
- 1 pizzabunn rett fra fryseren per person (Tages pizzabunn)
- 0,5 boks creme fraiche per pizza
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 0,5 chilifedd
- 1 teskje oregano
- Salt og pepper
- God spekeskinke
- Blåmuggost
- Sopp
- Rødløk
- Ruccola
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på maks temperatur og varmluft. Bland hvitløk, chili, oregano, salt og pepper sammen med creme fraiche og la stå litt mens du skiver opp sopp og rødløk. Smør på den creme fraiche blandingen, fordel sopp, løk og blåmuggost på pizzaen. Stek i 6-10 minutter, til du ser at pizzabunnen er mørkere i fargen og toppingen er godt stekt. Ta ut pizzaen og fordel skinka over, ha godt med ruccola på og server.
3 comments
Hei,Tage! 🙂 Hvilken type blåmuggost bruker du på pizza?
Hilsen Siv Hege
Hei Siv Hege 🙂 bruker stort sett blå castello eller selbu blå. De fleste mister mye av skarpheten, så bruker man en litt mild type liker mange som ikke er så glade i blåmuggost også pizzaen 🙂
Takk for svar! Det må jeg teste ut! Jeg er veldig glad i blåmuggost, mens Glenn er ikke det, men kanskje jeg skal teste med blå castello først da.. 😉 Har hørt hvit pizza skal være så godt så nå må vi teste det snart! Håper alt er bra med deg og dine! 🙂