Home Tips & triks Japanske kjøkkenkniver som varer hele livet

Japanske kjøkkenkniver som varer hele livet

by tage81

innlegget er reklame for Bakeren og Kokken og inneholder annonselenker

Hvis du er en matentusiast, hjemmekokk eller profesjonell kokk, vet du hvor viktig det er å ha et pålitelig sett med kjøkkenkniver. Kai Shun Premier-knivene representerer ikke bare en blanding av tradisjonell japansk knivkunst og moderne teknologi, altså Japanske kjøkkenkniver som varer hele livet. Jeg har eid både Classic knivene fra Kai Shun og gikk til innkjøp av Premier serien for ca 6 mnd. siden – og disse er de beste knivene jeg har eid noen sinne. De er virkelig arbeidsjern på kjøkkenet og holder seg svært godt.

Brødkniv

Jeg har en av disse selv, og dette er en seriøs brødkniv som skjærer gjennom alt av brød, også hjemmelagde med svært hard skorpe.

Universalkniv

Denne 16,5 cm allround kniven brukes nesten hver eneste dag hjemme hos meg. Den er perfekt for å jobbe med grønnsaker. Det bankede stålet gjør at grønnsakene ikke setter seg fast i knivbladet når man jobber. Dermed går jobben unna, raskt og effektivt!

Kokkekniv

Denne 20cm lange kokkekniven bruker jeg faktisk litt mindre enn hva jeg hadde trodd når jeg gikk til innkjøp av den, men når den først tas i bruk er det ved større kuttejobber som krever litt mindre presisjon. Den er godt balansert, god å holde i hånden og sylskarp. Så pass fingrene!

Urtekniv

Denne lille, men hendige kniven på 10 cm er perfekt til små presisjonsoppgaver, som å kutte blomkål av stilken, små løk, tomater etc. Til tross for navnet «urtekniv» bruker jeg den til langt flere kuttejobber, og synes generelt at kutting og hakking av urter gjøres best med litt større kniver. Når det er sagt har denne absolutt en plass på knivblokka!

Hva gjør Kai Shun Premier så spesielle?

Kai Shun Premier-knivene er håndlagde i Seki, Japan, en by kjent for sin over 700 år gamle knivfremstillingshistorie. Hver kniv er et produkt av flere lag med forskjellige ståltyper, som gir dem en utrolig skarphet og styrke.

Disse knivene er laget med en kjerne av VG-MAX-stål, en avansert formel med høyere innhold av karbon og krom, noe som gir utmerket skarphet og kantretensjon. Stålet er belagt med 34 lag rustfritt damask-stål på hver side, noe som skaper et vakkert blomstermønster på bladet.

Kai Shun Premier-knivene har også et unikt «tsuchime» (hamret) finish. Denne hamrede overflaten hjelper til med å redusere friksjonen når du skjærer, slik at maten ikke fester seg til bladet.

Langvarig kvalitet

Det som virkelig skiller Kai Shun Premier-knivene fra resten, er deres holdbarhet. Med riktig vedlikehold og omsorg kan disse knivene vare livet ut.

VG-MAX-stålet i kjernen av bladene gir utmerket kantretensjon, noe som betyr at knivene holder seg skarpe over lang tid. Det damask-lignende laget av rustfritt stål gir også ekstra motstand mot rust og korrosjon.

Håndtakene på Kai Shun Premier-knivene er laget av valnøtt-pakkatre, noe som gir dem et varmt og naturlig utseende. Dette materialet er også kjent for sin holdbarhet og komfort, noe som gjør knivene en glede å bruke over lang tid.

Vedlikehold og omsorg

For å sikre at Kai Shun Premier-knivene dine varer livet ut, er det viktig med riktig vedlikehold. Selv om de er motstandsdyktige mot rust og korrosjon, bør de vaskes og tørkes for hånd etter bruk for å bevare skarpheten og integriteten til bladet. Det anbefales også å slipe knivene regelmessig for å opprettholde den optimale skarpheten.

Om Bakeren og Kokken

Bakeren og Kokken er en av Nordens største nettbutikker innen kjøkkenmaskiner og kjøkkenredskap, og har spredt kjøkkenglede siden 2005.

Fordeler med å handle hos Bakeren og Kokken: 

  • Deres automatiske priskontroll gir deg en bra handel hver gang
  • Bestill for minst 500 kr og få fri frakt 
  • De leverer innen 1-3 hverdager

You may also like

Leave a Comment