Home OppskrifterMiddagKylling Kylling med bacon, asparges, tomat og parmesan

Kylling med bacon, asparges, tomat og parmesan

by tage
Kylling og bacon

De fleste tenker ofte ikke over kvaliteten på kjøttet de kjøper, inkludert meg selv. Jeg prøver å bli mer bevisst på hvor kjøttet kommer fra, hvilken kvalitet det har og om dyret har levd godt. Jeg har bestemt meg for å spise mindre kjøtt og heller betale mer for kvalitet. Dette gjelder i aller høyeste grad også for kylling. Har du sett forskjellen på en industriforet kylling og en som har levd et normalt liv så skjønner du hva jeg snakker om. Har du smakt begge deler så skjønner du det i alle fall. Kjøp en kylling som er av god kvalitet neste gang, og lag den etter mine tips så får du en smakfull og veldig mye bedre kylling enn du har smakt noen gang før.

Denne retten er veldig enkel å lage men har noen tidspunkt som skal klaffe, så les oppskriften nøye før du går i gang. Du trenger også et steketermometer for perfekt kylling.

Ingredienser

For 2 personer

  • 1 kyllingbryst, ca 200 gram av meget god kvalitet (høyere pris betyr ofte bedre kvalitet i dette tilfellet hvis du trenger et tips!)
  • 1 pakke modne cherrytomat
  • 200 gram bacon
  • 50 gram parmesan i tynne flak
  • En bunt asparges
  • En båt sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Timian

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 125 grader. Varm en stekepanne på ovnen med ekte smør. Gnu inn skinnsiden på kyllingen med salt, pepper og timian. Stek raskt på høy varme slik at kyllingen brunes raskt. Sett inn steketermometeret midt inn i kyliingfileten. Fileten er ferdig når den når en kjernetemperatur på 62 grader. Dette tar rundt 30 minutter.

Langstek bacon på middels varme i en stekepanne til den er sprø, dette tar ca 30 minutter på halv styrke. Når kyllingen har nådd sin temperatur skal den tas ut av ovnen og stekes raskt med skinnsiden ned i en tørr panne for å få sprøtt skinn. Deretter skal den hvile i ti minutter, gjerne under litt aluminiumsfolie slik at den ikke blir kald (ikke pakk den inn, da fortsetter temperaturen å øke). Mens kyllingen hviler, ta baconet over på litt kjøkkenpapir og kok opp vann til aspargesen som du har lagt klar. Vannet til aspargesen skal ha ganske mye salt og litt sukker. Den må ikke koke for lenge, det holder med 1.5 – 2 minutter. Når asparges en er ferdig skal kokeprosessen stoppes raskt, ha derfor et vannbad med iskaldt vann klart som du kan dyppe de ned i rundt 30 sekunder.

Skjær kyllingen i biter og dander alle ingrediensene på en tallerken, sprut litt sitron over helt til slutt og server umiddelbart.

You may also like

Leave a Comment