På søndag var det skikkelig surt og kaldt i Oslo – man skulle ikke tro det, vi er jo tross alt i slutten av April! Da var det jammen meg godt vi hadde kjøpt inn mat som passer godt på en dag der det er litt ruskete ute.
Ingredienser
- 1 kyllinglår per person av god kvalitet
- Forslag til ovnsbakte grønnsaker
- Potet
- Gulrot
- Løk
- Hvitløk
- Cherrytomat
- Salt
- Pepper
- Rosmarin
- Sitron
- Rapsolje
- Meierismør
- Forslag til siderett
- Chorizo
- Squash
Fremgangsmåte
Jeg lagde dette i en langpanne på 200C og det tok ca 40 minutter. Start med å kutte grønnsaker i store biter, spre utover i langpannen. Smør inn kyllingen med smør. Krydre grønnsaker og kyllingen med salt, pepper og rosmarin og ha litt olje over grønnsakene. Smelt litt smør og ha i litt olje og bruk dette underveis i stekeprosessen (ca. hvert 15 minutt) til å smøre kyllingen. Dette for å få sprøtt skinn.
Jeg hadde håpet på helt sprøtt skinn men det ble ikke helt perfekt denne gangen. På slutten brukte jeg grillen for å hjelpe til men kunne nok sikkert ha latt de stå under grillen litt til. Lårene bør hvile litt før servering – det hjelper til med å holde kyllingen saftig og fin. Jeg anbefaler deg å bruke et steketermometer på kyllinglårene slik at du sikrer deg et perfekt resultat. Stikk termometeret inn på den tykkeste delen av låret. Temperaturen skal være 74 grader når kyllingen er ferdig.
Chorizoen kutter du i biter og steker til bitene er spør og gyldne, ha deretter i squash og server dette som en siderett.