Home OppskrifterDessert Mangois med kokos og yoghurt

Mangois med kokos og yoghurt

by tage81
Mangois med kokos og yoghurt serveringsforslag

Leter du etter en forfriskende, tropisk dessert som vil få smaksløkene dine til å danse? Da er denne oppskriften på mangois med kokos og yoghurt akkurat det du trenger. Denne isen er den perfekte balansen mellom kremet, fruktig og litt eksotisk, noe som gjør den til den perfekte avslutningen på ethvert måltid – eller som et avkjølende mellommåltid når som helst på dagen!

I denne oppskriften brukte jeg pakistanske alfonso-mangoer. Alfonso-mangoen blir ofte kalt «kongen av mangoer», og er kjent for sin rike, søte smak og dype, oransje farge. Når den er blandet med den litt søte, nøttete smaken av kokos, oppnår du en smakskombinasjon som er like uforglemmelig som den er deilig. Og fordi denne oppskriften inneholder yoghurt i stedet for fløte, er denne isen lettere og har en litt syrlig snert som virkelig gjør at de tropiske smakene skinner gjennom.

Denne oppskriften er også utrolig enkel å lage. Selv om du aldri har laget is før, vil du oppdage at prosessen er rett frem. Og når du tar din første bit av denne himmelske yoghurtisen, vil du være glad for at du bestemte deg for å prøve noe nytt.

Mangois med kokos og yoghurt

Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • 2 alfonso mangoer (eller vanlige, modne mango)
  • 2 egg
  • 2-4 spiseskjeer sukker. Smak på mangoen først og juster sukkermengden hvis den er veldig søt.
  • 1 dl gresk yoghurt (minst 10% fett)
  • 2 dl kokoskrem
  • 1 lime (saften)

Instructions

Kutt mangoene i to ved å føre en skarp kniv på midten, du vil kjenne hvor stenens kanter er. Bruk deretter en liten kniv og skjær snitt i mangoen langsgående og tvers over i mangokjøttet. Dette vil gjøre det enklere å skjære ut kjøttet etterpå. Bruk den lille kniven til å skjære ut kubene fra mangoen over i et målebeger eller lignende. Hvis du har en stavmikser, lag puré av mangoen, eller mos med en gaffel.

Bland sammen 2 eggeplommer og 2-4 spiseskjeer sukker i en bolle. Kok opp en kjele med vann som passer størrelsen til bollen sånn ca. og sett bollen oppå. Dette er kun for å hjelpe til å løse opp sukkeret. Mens du kontinuerlig pisker blandingen, la den varme seg opp til du kjenner og ser at sukkeret har løst seg opp. Etterpå, tar du blandingen av vannbadet og fortsetter å piske til du får en tykk eggedosis.

Bruk kokoskrem (en type med naturlig kokosfett). Pass på å rist boksen godt slik at kokosfettet og kokosmelken blander seg godt. Bland deretter sammen mangopuré, eggedosis og kokoskrem sammen med saften av en lime.

Hvis du har en ismaskin, heller du blandingen over i den og lar den kjøre i ca. 1 time. Hvis du ikke har ismaskin, la bollen stå i fryseren i ca 1 time, før du tar den ut og blander sammen. Du bør ta ut blandingen noen ganger i løpet av nedfrysningen før du serverer isen. Bon apetit!

You may also like

Leave a Comment