Home OppskrifterMiddag Pasta-snegler fylt med spinat og ricotta

Pasta-snegler fylt med spinat og ricotta

by tage

Pasta-snegler som jeg vil kalle de på norsk (Lumanchelle) er ypperlige å fylle med noe godt. I denne versjonen har jeg brukt en klassisk blanding med ricotta og spinat. En litt tidkrevende rett å lage – men definitivt verdt bryet!

Ingredienser

Til 2 personer

  • 200 gram Lumanche. På bildet har jeg brukt en fullkorntype.
  • 1 boks hakket tomat
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 neve frisk basilikum
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • En stor neve spinat, fjern stilker.
  • En boks ricotta
  • Muskattnøtt
  • 100 gram hvitost
  • 20 gram parmesan
  • Frisk salat til servering

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader. Varm olivenolje i en panne, tilsett basilikum, ett knust hvitløksfedd og stek raskt før du tilsetter knuste tomater.

Kok pastaen, 12 minutter for fullkornspasta, rundt 10 for vanlig.

Sett på en kjele med litt vann og kok opp, tilsett spinat når det koker. Ha på et lokk og kok i ca 2 minutter. Hell spinaten over i et dørslag og bruk en skje for å presse vannet ut av spinaten. Ta en bolle og hell ricottaen over i bollen, hakk spinaten fint før du blander den sammen med ricotta, ett knust hvitløksfedd, ca en teskje revet muskattnøtt, finhakket chili, salt og pepper. Ha blandingen over i en frysepose og kutt av et hjørne slik at den kan brukes som en sprøytepose.

Når pastaen er ferdig, skyll den i kaldt vann i et dørslag og bruk sprøyteposen for å fylle pastaen med blandingen. Smak til tomatsausen med salt og pepper før du heller over pastaen. Fordel revet hvitost og parmesan over de fylte pastasneglene og sett deretter i ovnen i ca 10 minutter (til osten er gylden). Når pastaen står i ovnen lag en frisk salat med for eksempel en salatblanding, cherrytomat og paprika.

You may also like

Leave a Comment