I denne oppskriften får du min tolkning av perfekt oliventapenade. Tapenade er opprinnelig fransk og er en purè, men jeg bruker denne oppskriften oftest til tapas. Hver gang vi har gjester som smaker denne har jeg ofte blitt spurt om oppskriften. Den er ikke vanskelig å lage og tar kort tid å få i stand. Som regel blir alt spist opp når tapasen blir servert, og klok av skade bruker jeg noen ganger å lage ekstra mye, og bruker restene på hjemmelaget surdeigsbrød som jeg toaster.
Ingredients
- Ca 20 Queenoliven (store grønne oliven), fjern steinen
- 1 ss paprika
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss vermut
- 1 ss hakket sjalottløk
- 1 neve persille
- Litt tørket timian, oregano, basilikum. Hvis du har (kan sløyfes): Estragon, gressløk, salvie.
- Litt salt
- 1 ts hvitvinseddik
- Litt kvernet pepper
- Ca 15 mandler
- 1 ts Kapers
- Balsamikoeddik
Instructions
Hvis du har lyst til "å jukse litt", kan du kjøpe Ridderheims Queenoliven, som inneholder de fleste av ingrediensene over. Du trenger da bare balsamicoeddik, mandler, kapers, pepper og persille. Start med å røste mandlene i en varm stekepanne. Ha deretter alle ingrediensene i en blender, eller bruk en stavmikser dersom du ikke har en blender. Kjør til en glatt og fin masse. Til servering, bruk en fin bolle og pynt evt. med en hel oliven eller to og litt frisk persille. Husk å bruk eventuelle rester på toastet brød dagen etterpå!