Husk på at med Pizza kan du tenke utradisjonelt når det kommer til topping! Jeg er også skyldig i å kjøre på med oppskrifter jeg har laget mange ganger før, fordi jeg er sikker på at de smaker godt. I dag prøvde jeg noe helt nytt på pizza-topping fronten, nemlig fiken og blåmuggost. Dette funker da bra på kjeks så kombinasjonen burde fungere bra også på pizza. Oppskriften er inspirert etter en episode av Masterchef Australia sesong 5.
Ingredienser
Nok til 2 store pizza
- Lag pizzabunner etter denne oppskriften
- 1 kvast Rosmarin
- 3 fedd Hvitløk
- 4 Fiken, hver delt i 6
- 100gr Gorgonzola ost
- 120 gr Parmesan
- 100 gr Ruccola
- Litt tørket oregano
- 6 løk, tynt oppskjært
- 60 ml Balsamicoeddik
- 100 ml Helios extra virgin olivenolje
- 55gr brunt sukker
Fremgangsmåte
1) Pizzabunn: Lag pizzabunn på vanlig måte og la heve på en lun plass. Form i to like deler etter en time og la hvile i 30 min før du kjevler eller trykker ut på bakepapir. Skal forstekes på 240 C varmluft / maks varme i 5-6 min før man har på topping.
2) Topping: Varm 100ml olivenolje på lav varme, ha i hvitløk og rosmarin, la trekke i ca ti minutter og ta av varmen til senere bruk.
Skjær 6 løk i veldig tynne skiver, varm litt olivenolje i en panne og stek i relativt høy varme i ca 10 minutt til løken begynner å få farge. Ha i sukkeret og senk varmen. La steke i ca 30 minutt. Det er ferdig når løken er brun. Smak til med balsamicoeddik og salt.
Smør oljen med rosmarin og hvitløk på bunnen(e) og fordel løken, ha på gorgonzola ost og sett i stekeovnen i ca 5-10 minutt eller til du ser at bunnen begynner å bli brun i kantene og osten er smeltet. Ha på ruccola og parmesan og server.