369
Hvis du har en blender eller stavmikser kan du lage denne retten på 15 minutter. Ikke verst for noe såpass velsmakende!
Ingredienser
for 2 voksne
- 500-600 gram torsk
- 6 poteter, skrellede og delt i biter
- 1 purreløk
- 1 liter fiskekraft
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl creme fraiche
- olivenolje
- salt og pepper
- 1 grovt rundstykke per person til servering
- hakket gressløk til servering
Fremgangsmåte
Start med å varme ovnen til 180 grader. Mens ovnen varmes opp skjær potet i biter og del og hakk purren og ha i en kaserolle med 1 liter fiskekraft. La koke i circa 10 minutter. Ha fisken i en ildfast form med olivenolje, presset hvitløk, salt og pepper og ha i ovnen med rundstykker. Når 10 minutter har gått, kjør potet, purre, fiskekraft og creme fraiche i en blender eller med stavmikser til suppekonsistens. Server i dype tallerkener med torsken, salt, pepper, gressløk og rundstykke med smør. Vel bekomme 🙂