Home OppskrifterMiddag Rask asiatisk fiskesuppe

Rask asiatisk fiskesuppe

by tage
Asiatisk fiskesuppe

Her har du en fiskesuppe med herlige asiatiske smaker som samtidig er veldig sunn – perfekt som en rask hverdagssuppe!

Ingredienser

Til 2 voksne

  • 400 gram torskefilet eller annen fisk du liker
  • 1 liter vann
  • 4 knuste hvitløksfedd
  • 1 stilk sitrongress delt på langs
  • 1 finhakket chili
  • 1 tommelfingerstørrelse med finhakket ingefær
  • 3 finhakkede sjalottløk
  • 4 spiseskjeer fiskesaus
  • 1 spiseskje sesamfrøolje
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 boks med koksmelk
  • 1 spiseskje knust palmesukker eller brunt sukker
  • Saften av en halv lime
  • 50-100 gram sopp (kan sløyfes)
  • 10-15 cherrytomater
  • 4 blad kafirlime finhakket

Fremgangsmåte

Start med å varme vann i en stor wok eller gryte. Tilsett alle ingredienser unntatt cherrytomat og la trekke i 10 minutter. Reguler balansen mellom salt, søtt, surt ved å tilsette fiskesaus, sukker eller limejuice til du er fornøyd. Trekk fisken i rundt 8 minutter. Suppen kan gjerne serveres med hjemmelagede vårruller som forrett!

You may also like

Leave a Comment