Home OppskrifterMiddagGryter Rask Chorizo, bønne og spinat gryte

Rask Chorizo, bønne og spinat gryte

by tage

Jeg hadde lyst på noe med Chorizo i dag. Selv om det begynner å bli vår ute, er det fremdeles en kald vind. Derfor er det godt med noe varmende med litt mye smak.

Ingredienser

  • En boks blandede hvite bønner
  • En halv snabb Chorizo eller annen pølse
  • En løk
  • Hvitløk
  • Chili
  • Spinat
  • Pepper og salt
  • Kyllingfond
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

Hakk løken fint, varm olivenolje og stek til blank. Ha så i knust hvitløk, deretter chili etter smak. Stek deretter Chorizo som du har hakket i biter sammen med løken og hvitløken til fettet i pølsen begynner å smelte. Jeg hadde også i noe ekstra røkt paprika fordi jeg liker smaken så godt (røkt paprika er det som blant annet det som gir smaken til Chorizo). Ha så i utblandet kyllingfond (tilsvarende 5dl) og kok opp. Ha i en jevner (f.eks mel, maizena, johanneskjernemel etc.) og la det tykne litt. Ha så i spinat. Spinat krymper mye i størrelse så ikke spar på spinaten 🙂 Server i en bolle med en sprut sitron eller lime rett før det serveres.

IMG_7153-1

You may also like

1 comment

Ukens matblogger : Tages matblogg 19. mai 2014 - 12:01

[…] Til hverdags har jeg et standard reportoire som jeg prøver å variere og utvide, slik at jeg ikke kjører meg fast i de samme oppskriftene. Når jeg prøver ut nye retter havner de ofte på bloggen, og det hender at jeg lager en oppskrift helt selv i ny og ne, slik som http://www.tages.no/rask-chorizo-bonne-og-spinat-gryte/ […]

Reply

Leave a Comment