Home OppskrifterMiddag Ratatouille

Ratatouille

by tage
Ratatouille med helstekt kylling i bakgrunnen

Denne franske sideretten kan man bruke til f.eks helstekt kylling, stek, biff eller andre «rene» kjøttretter. Denne retten er ikke rask å lage, da man burde bruke litt tid på kutte grønnsakene på en lik måte, slik at de også stekes likt.

Ingredienser (for 4 personer)

  • 250gr aubergine
  • 250gr squash
  • 250gram løk
  • 2 grønne paprika
  • 500 gram tomat
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 2 hvitløksbåter
  • Persille

Fremgangsmåte

Det kommer an på hvor fint du ønsker presentasjonen på bordet, men når du skjærer grønnsakene må du gjerne tenke på dette. Ratatouille kan være en ganske pen rett. Denne versjonen er ikke så pen da jeg har lagt den lagvis i en kaserolle. Skal man ha en penere presentasjon kan man f.eks legge den i en ildfast form og steke i ovnen. Denne oppskriften er for å lage i kaserolle:

Skrell auberginen og skjær i lengderetningen, ca 7 cm lange og 2.5 cm brede striper. Det samme gjør man med squashen. Legg de i en stor bolle og ha ca 1 spiseskje med bordsalt over for å trekke ut væske. La stå i 30 min. Sil deretter og legg så ut en for en på enten kjøkkenhåndkle eller tørkerull. Stek lagvis i olivenolje, ca 1 min på hver side – legg til side til senere når du har stekt hvert lag. Uten å vaske panna, stek tynt skivet løk og grønn paprika som du har skjært i strimler i rundt 10 minutt, til de begynner å mørne. Ha så i knust hvitløk og litt salt.

Tomaten skolder du først, trekk av skallet. Skjær de i to og klem ut juicen og kjernene forsiktig over en sil (ta vare på juicen), skjær så i striper. Legg dette over løken og paprikaen i stekepannen, ha over litt salt og pepper. Stek på lav varme i 5 minutt med lokk, ta så av lokket og ha juicen over (som du sparte fra tidligere). Stek så på høy varme til væsken har nesten fordampet.

Start med en tredjedel av tomatmiksturen i kaserollen, ha over 1 spiseskje hakket persille, så et lag aubergine og så et lag squash, så et lag tomatmikstur, en spiseskje persille, så et lag aubergine og squash. Avslutt med tomatmikstur og persille. La koke på lav varme med lokk i ca 10 minutt. Ta så av lokket og kok videre i ca 15 minutt. Server.

Kan lages dagen før eller tidligere og varmes opp før servering eller server kald.