Hjemmelaget pasta har jeg skrevet om tidligere og det kan alle få til å lage veldig enkelt med en pasta-maskin til hjelp. Har du lyst til å prøve noe litt mer utfordrende pastarett som kan være en skikkelig show-stopper på ditt neste middagsselskap? Da må du prøve å lage ravioli. Her som med alle andre pasta-retter finnes det uendelig antall variasjoner i hva du kan fylle disse godbitene med, men i denne oppskriften har jeg valgt stekt chorizo med basilikum og kremost.
Du kan servere ravioli som forrett eller hovedrett. Som forrett kan du servere med nykvernet pepper, parmesan og litt chili eller olivenolje over slik som på denne oppskriften, som hovedrett kan du servere sammen med en salat. Uansett smaker det himmelsk godt og når man har prøvd det så tror jeg du kan være enig med meg i at det var verdt innsatsen?
Ingredienser
Til 4 personer som forrett eller til 2 personer som hovedrett
- 200 gram hjemmelaget pasta
- 100 gram Chorizo
- 1 boks kremost
- 1 neve basilikum
- 25 gram finrevet parmesan
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
- Chili fersk eller pulver
- 1 egg til pensling
Fremgangsmåte
Lag pasta som beskrevet i denne oppskriften
Bland kremost og basilikum, skjær chorizo i skiver og stek til brune og fettet har begynt å slippe. Du kan bruke hvilken som helst type bare den kommer i en snabb som du kan skjære opp selv. Ta de ut fra stekepannen og la de avkjøle seg, ta vare på fettet til servering.
Legg en liten teskje størrelse med kremost ca midt på pastaplaten, en chorizo bit oppå og så litt kremost igjen. Ta et egg og pisk med en gaffel og smør så rundt kremost og chorizo-blandingen, skjær en kant slik at du kan brette over chorizoen. Press ut luft ved å begynne bakerst der det ikke er noen «søm» og utover. Skjær av litt overflødig pasta. Gjenta til du har ca 20 stk.
Kok opp en stor kaserolle med vann, ha i godt med salt. Kok i ca 3 minutter, hell av vannet. Fordel på asjetter og ha over finrevet parmesan, nykvernet pepper, litt salt og olivenolje (med eller uten chili eller chili-pulver). Server umiddelbart!