I kantinen hvor jeg jobber koster maten ganske mye mer enn om man lager den selv. Derfor prøver jeg å lage maten selv så ofte som mulig. Det er kanskje ikke så realistisk at man orker å gjøre det før man drar på jobb om morgenen, så jeg lager salaten samtidig som jeg lager middag dagen før.
I fremtiden kommer jeg til å poste forskjellige salatvariasjoner som både er sunne og mettende.
Ingredienser
Til en person
- 60 gram kokte brune linser
- 1/4 pakke baby leaf salat (eller annen type salat)
- 6 cherry tomater
- 6 biter marinert fetaost fra glass
- 1/2 avokado skjært i biter
- Agurk
- 1 lite kyllingbryst
- Kyllingkrydder (eller krydder etter eget ønske)
Fremgangsmåte
Start med å sette på stekeovnen på 200 grader. Skyll linsene godt i kaldt vann og sett deretter på full varme til vannet koker, kok så på lav varme med lokk i 20-25 minutter. Når stekeovnen er varm, stek kyllingen som du har krydret med kyllingkrydder i 20 minutter midt i ovnen. Bland salaten sammen. Når kyllingen og linsene er ferdig kjøl ned og kutt kyllingen i biter. Kjøp gjerne en lunsjboks med flere små rom slik at du kan holde linsene, kyllingen og salaten i separate rom. To andre gode tips er å beholde cherrytomatene hele slik at salaten ikke blir så fuktig av tomatsaft, samt å beholde steinen i avokadoen mens den ligger i matboksen for å unngå at den blir brun til du skal spise den!