En klassisk kombinasjon er rødbeter og fetaost. Her har jeg valgt å koke rødbeter selv, noe som tar rundt en time. Jeg synes definitivt at det er verdt å ta seg bryet, da rødbetene smaker en del annerledes når de serveres nykokte. Dette var middagen denne dagen så jeg valgte å servere med pommes frites og aioli, det funket også veldig bra – men ødelegger kanskje noe for det sunne salat-alibiet.
Ingredienser
Til 2 personer
- En pose salatblanding
- To neve-store rødbeter
- En boks fetaost
- En neve valnøtter
- Cherrytomat
- Agurk
- Salt, pepper og olivenolje
- Persille
Fremgangmåte
Skrubb rødbetene og legg i kokende vann. La koke i opp til en time, eller til de er møre. Ha salat i en bolle, kutt cherrytomat i to, skrell skinnet av en halv agurk, del i to og fjern innmaten med en skje. Kuttes i skiver. Riv deretter fetaost i passe biter og dryss over valnøtter. Når rødbetene er møre, skyll i kaldt vann og skrell de med en kniv, kutt av toppen og bunnen. Del deretter i ønskelige biter og legg på et fat. Krydre lett med salt, pepper og litt olivenolje og server med salaten og evt. tilbehør.