Home OppskrifterBaking Sitronterte

Sitronterte

by tage

Denne terten er super som avslutning på et godt måltid. Den smelter i munnen og føles lett, sofistikert, frisk og søt.

Ingredienser

Til bunnen

  • 1 eggeplomme
  • 125 gram hvetemel
  • 35 gram melis
  • 62 gram usaltet smør

Til fyllet

  • 150 ml fløte
  • 5 egg
  • 140 gram sukker
  • 100 ml sitronsaft (av 2-3 sitroner)
  • 2 spiseskjeer revet sitronskall

Fremgangsmåte

Bland mel og melis i en bolle. Del usaltet smør i små kuber og bland det med mel og melisen til deigen blir smuldrete. Ha i eggeplommen til du får formet en deig. Hvis den ikke holder seg sammen prøv å bland inn litt (1 teskje) vann. Legg deigen i en frysepose eller plastfolie i kjøleskapet i 30 minutter. Stekeovnen skal holde 160C så avhengig av hvor lang tid din ovn bruker å varme seg opp, kan det være lurt å sette den på nå. Mens deigen er i kjøleskapet kan du lage fyllet. Bland alle ingrediensene, unntatt revet sitronskall sammen. Sil blandingen og ha deretter det revne skallet i. Det er en stund til du skal bruke blandingen, så den kan du sette i kjøleskapet så lenge.

Ta ut deigen fra kjøleskapet og legg på en stor overflate som du har drysset mel på. Bruk en kjevle og rull ut deigen ganske så tynt. Bruk en terteform (en hvor du kan løfte ut terten enkelt). Legg den utrullede deigen forsiktig over og trykk deigen ned forsiktig slik at den legger seg ned i kantene av formen. Hvis deigen ikke holder sammen, få den over i formen og press den ut til den dekker hele formen. Skjær av overflødig deig rundt kantene. Bruk en gaffel til å prikke bunnen, og legg deretter et stekepapir over med ris eller tørre bønner i for blindbaking. Sett deigen i ovnen. La den blindbakes i 10 minutt, ta deretter ut stekepapiret med bønner (eller ris) og stek den i ytterligere 20 minutt til deigen er gylden og kjeks-aktig. Dette er viktig. Ta deigen til den er ganske brun – dette skaper dybde og smak! Hell deretter i fyllet og la terten stå i nye 20 til 35 minutter. Grunnen til at tidspunktet er såpass veiledende er at fyllet skal akkurat ha stivnet når terten er ferdig. Sjekk derfor jevnlig ved å vugge forsiktig på terteformen til du ser at fyllet har stivnet. Ta ut terten og la den kjøle seg ned.

You may also like

Leave a Comment