Home OppskrifterMiddag Spicy ovnsgratinert blomkål med kinesisk saus og ris

Spicy ovnsgratinert blomkål med kinesisk saus og ris

by tage

Har du testet Kung Pao oppskriften min og likte den, vil du garantert like denne oppskriften også. Kung Pao er litt mer helgekos, mens denne oppskriften kan man nyte på en vanlig ukedag med god samvittighet. Det tar ikke så lang tid å lage denne retten så den er definitivt en del av mitt middags repertoar for ukedagene.

Spicy ovnsgratinert blomkål med kinesisk saus og ris

Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • Jasmin eller basmatiris til servering
  • Ovnsgratinert blomkål
  • 1 stor blomkål
  • 2 ss kikertmel
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts næringsgjær
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver eller vanlig
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 1 ts chilipulver eller 1 ss Sriracha
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss maismel jevnet ut med litt vann
  • Kinesisk saus
  • 1 chili
  • En liten neve cashewnøtter
  • 1 pakke vårløk
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • Tommelstørrelse med  ingefær
  • Ett kinesisk hvitløksfedd
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss riseddik
  • Koriander

Instructions

Sett stekeovnen på 200 grader. Bryt opp blomkålen til små buketter. Bland alle ingrediensene i en bolle og vend inn blomkålen. Hell over i en ildfast form og sett inn i ovnen med timer på 30 minutter. Vend etter 15 minutter. Sett på ris. Start arbeidet med sausen. Skjær chili i ringer, hakk cashewnøtter, rasp ingefær og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og stek chili, cashew, ingefær og hvitløk på medium varme i 2 minutter. Skjær vårløk i ringer og hell halvparten i sausen. Bland eddiken, honning og soyasaus og hell i pannen. Hakk koriander til servering.

Når det er klart til servering, start med ris, hell over blomkål, deretter saus og så dryss over vårløk og koriander.

You may also like

Leave a Comment