Sprø frysbare vårruller uten å fritere er en fantastisk lekker og smakfull rett. Hvis du ikke har prøvd å lage vårruller selv enda, utfordrer jeg deg til å prøve så snart som mulig. Jeg tror faktisk jeg kan love deg på heder og ære at du ikke vil angre!
Før jeg hadde prøvd meg på denne oppskriften så trodde jeg at vårruller måtte friteres i olje for å bli gode. Men det viste seg faktisk å være feil til min store glede. For måtte de friteres for å bli gode så hadde det så klart vært en begrensende faktor for hvor ofte man kan nyte herligheten! 🙂 Hvis du følger denne oppskriften får du super-sprø vårruller hver gang, uten å måtte gå til anskaffelse av frityrgryte…
Det du trenger er en flaske man kan bruke til å spraye oljen på vårrullen før den skal inn i ovnen. Vi har en som man kan pumpe luft i før bruk. Vet ikke helt hvor man kan få tak i dette da det var en gave, men regner med at en velassortert kjøkkenbutikk burde ha det! Hvis du ikke har det, kan du helt sikkert bruke en børste til å lett fordele olje på hver vårrull før steking.
Dette blir ca 25-50 vårruller. Antallet kommer an på hvor mye du putter i hver vårrull og om du bruker store eller små ruter med vårrullpastry
15 comments
Flott oppskrift, deilig å slippe frityrlukt hjemme i dagevis. Og så et lite tips, siden jeg nå engang er lærer; vi skriver ruller, steker og spiser DEM, ikke DE., mens DE blir spist. 🙂
Takk hyggelig tilbakemelding og godt innspill på rettskriving 🙂
Hei må vårrullene tines før de kan stekes.
Hei, neida bare putt de rett i ovnen – det tar ca 25-30 min når de er frosne
[…] eller limejuice til du er fornøyd. Trekk fisken i rundt 8 minutter. Suppen kan gjerne serveres med hjemmelagede vårruller som […]
Har brukt denne oppskrifta flere ganger, like fornøyd hver gang 🙂
De smaker helt fantastisk. Denne oppskriften skal jeg bruke igjen. Tusen takk for oppskriften.
Bare hyggelig!
Et dumt spørsmål: er det greit å fryse ned vårrullene etter at de er stekt? Lagde litt mange . Og er det slik å forstå at de skal stekes i 25 min på 225 grader?
Altså stekes i 25 min. frosset og stekt på forhånd:-)
Hei! 25 min på 225 er veiledende. Når de settes inn fra fryst og er rå vil de trenge 25 min. Er de ikke fryst vil jeg anta at mellom 10-15 min holder. Har aldri prøvd å fryse de etter at de er stekt. Vil anta at det beste da er å tine de før du varmer de opp igjen – bruk da samme temperatur (225 grader) men ta de ut etter ca 5 minutter. Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det funker 🙂
Takk:-). Skal gi tilbakemelding når jeg har prøvd.
Skal prøve disse i kveld 🙂 Sender tilbakemelding etterpå 😀
Så bra Julie, hvordan ble resultatet? 🙂
Du har mange gode tips for steking av vårruller her Tage. Men du trenger ikke frityrgryte å steke i, det går fint med en vanlig stekepanne eller wokpanne. Bruk rapsolje, solsikkeolje eller maisolje og stek på sterk varme et par minutter til de er gyllenbrune. 6-7 minutter på medium varme hvis de er frosne. 5-6 stykker i panna og rull de rundt noen ganger mens du steker. Når de er ferdigstekt legger du de på rist så blir de fortere avkjølt og blir sprø.