Home OppskrifterMiddag Sprø frysbare vårruller uten å fritere

Sprø frysbare vårruller uten å fritere

by tage

Sprø frysbare vårruller uten å fritere er en fantastisk lekker og smakfull rett. Hvis du ikke har prøvd å lage vårruller selv enda, utfordrer jeg deg til å prøve så snart som mulig. Jeg tror faktisk jeg kan love deg på heder og ære at du ikke vil angre!

Før jeg hadde prøvd meg på denne oppskriften så trodde jeg at vårruller måtte friteres i olje for å bli gode. Men det viste seg faktisk å være feil til min store glede. For måtte de friteres for å bli gode så hadde det så klart vært en begrensende faktor for hvor ofte man kan nyte herligheten! 🙂 Hvis du følger denne oppskriften får du super-sprø vårruller hver gang, uten å måtte gå til anskaffelse av frityrgryte…

Det du trenger er en flaske man kan bruke til å spraye oljen på vårrullen før den skal inn i ovnen. Vi har en som man kan pumpe luft i før bruk. Vet ikke helt hvor man kan få tak i dette da det var en gave, men regner med at en velassortert kjøkkenbutikk burde ha det! Hvis du ikke har det, kan du helt sikkert bruke en børste til å lett fordele olje på hver vårrull før steking.

Dette blir ca 25-50 vårruller. Antallet kommer an på hvor mye du putter i hver vårrull og om du bruker store eller små ruter med vårrullpastry

Sprø frysbare vårruller uten å fritere

Rating: 4.5/5
( 2 voted )
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • 100 g glassnudler kuttet med saks til ca 4 cm lengde
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1 løk finhakket
  • 1 frisk chili finhakket
  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 300 g spisskål finstrimlet
  • 300 g gulrot revet
  • 3 ss fiskesaus
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss sesamfrøolje
  • 1 ss østerssaus
  • 2 ss hakket stirongress
  • 3 ss hakket koriander
  • 1 pakke vårrullpastry (jeg foretrekker de små)
  • 1 egg
  •  vegetabilsk olje til frityrsteking
  • søt chilisaus eller sriracha som dippingsaus

Instructions

Start med å legge glassnudler i vann (de skal ligge i ca 20 min), hakk deretter alt av grønnsaker over. Bruk gjerne en wok til å steke kjøttdeig og ha i alle grønnsaker. Ha så i sauser og koriander til slutt. Når alt er ferdig stekt la miksen kjøle seg ned. Det ligger en del væske på bunnen og denne vil du ikke ha med i vårrullen. Sil derfor av innholdet før du begynner å sette sammen vårrullen.

Vårrullen ruller du på følgende måte. Kutt ca 1 cm av hver side av vårrullpastryen. Legg vårrullpastryen i et vått kjøkkenhåndkle og dra deretter av ett og ett flak etter hvert som du ruller hver vårrull. Start med å legge det kvadratiske flaket slik at det blir en 'dobbel' trekant med en side som peker mot deg og en som peker oppover. Ha egg på kanten av den delen som peker fra deg, ha 2-3 spiseskjeer med miksen midt på siden som peker mot deg. Rull så kanten som peker mot deg over innholdet og stram til, rull inn hvert hjørne og brett øvre kant over rullen. Du har nå en vårrull 😀 Sett på noe god musikk, jekk en øl, få med din kjære eller en god venn og rull ivei. Etter hvert som vårrullene blir ferdig rulla, kan du legge de på et stekebrett med stekepapir på inntil de er klare til å gå i ovnen.

Frys gjerne de ustekte vårrullene rett etter du er ferdig, vi bruker store bokser som rommer ca 5-6 vårruller på en rad med matpapir mellom hvert lag. Slik kan vi ta opp ett og ett lag fra boksen (vi bruker som regel å ha vårrullene som en forrett eller siderett).

Når du skal steke vårrullene forvarm ovnen til 225 C, spray olje på hver side av hver vårrull og legg disse på stekepapir på en rist. Ha så midt i ovnen, stek 10 min på hver side. Etter 20 min sett temperaturen opp til 250 C og la stå i 5 min til. Erfaringsmessig så trenger ikke fryste vårruller noe lenger tid, bare sett de rett i varm ovn etter du har sprutet olje på de.

La vårrullene kjøle seg ned litt før du setter tennene i de, de er veldig varme når de kommer rett fra ovnen! Dipp i søt chilisaus eller min favoritt Sriracha hvis du liker sterk mat! 😀

You may also like

16 comments

Fred Paulsen 11. september 2014 - 14:20

Flott oppskrift, deilig å slippe frityrlukt hjemme i dagevis. Og så et lite tips, siden jeg nå engang er lærer; vi skriver ruller, steker og spiser DEM, ikke DE., mens DE blir spist. 🙂

Reply
tagsko 11. september 2014 - 15:01

Takk hyggelig tilbakemelding og godt innspill på rettskriving 🙂

Reply
Sigrid 13. oktober 2014 - 19:05

Hei må vårrullene tines før de kan stekes.

Reply
tage 13. oktober 2014 - 19:07

Hei, neida bare putt de rett i ovnen – det tar ca 25-30 min når de er frosne

Reply
Rask asiatisk fiskesuppe | TAGES MATBLOGG 10. desember 2014 - 20:24

[…] eller limejuice til du er fornøyd. Trekk fisken i rundt 8 minutter. Suppen kan gjerne serveres med hjemmelagede vårruller som […]

Reply
Kristel 20. september 2015 - 15:43

Har brukt denne oppskrifta flere ganger, like fornøyd hver gang 🙂

Reply
Tone 27. januar 2016 - 20:31

De smaker helt fantastisk. Denne oppskriften skal jeg bruke igjen. Tusen takk for oppskriften.

Reply
tage 27. januar 2016 - 20:35

Bare hyggelig!

Reply
Tone 6. mars 2016 - 18:03

Et dumt spørsmål: er det greit å fryse ned vårrullene etter at de er stekt? Lagde litt mange . Og er det slik å forstå at de skal stekes i 25 min på 225 grader?

Reply
Tone 6. mars 2016 - 18:07

Altså stekes i 25 min. frosset og stekt på forhånd:-)

Reply
tage 6. mars 2016 - 19:03

Hei! 25 min på 225 er veiledende. Når de settes inn fra fryst og er rå vil de trenge 25 min. Er de ikke fryst vil jeg anta at mellom 10-15 min holder. Har aldri prøvd å fryse de etter at de er stekt. Vil anta at det beste da er å tine de før du varmer de opp igjen – bruk da samme temperatur (225 grader) men ta de ut etter ca 5 minutter. Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det funker 🙂

Reply
Tone 6. mars 2016 - 19:12

Takk:-). Skal gi tilbakemelding når jeg har prøvd.

Reply
Julie 4. august 2016 - 16:09

Skal prøve disse i kveld 🙂 Sender tilbakemelding etterpå 😀

Reply
tage 6. august 2016 - 15:26

Så bra Julie, hvordan ble resultatet? 🙂

Reply
Yada Nakyen 22. august 2016 - 01:38

Du har mange gode tips for steking av vårruller her Tage. Men du trenger ikke frityrgryte å steke i, det går fint med en vanlig stekepanne eller wokpanne. Bruk rapsolje, solsikkeolje eller maisolje og stek på sterk varme et par minutter til de er gyllenbrune. 6-7 minutter på medium varme hvis de er frosne. 5-6 stykker i panna og rull de rundt noen ganger mens du steker. Når de er ferdigstekt legger du de på rist så blir de fortere avkjølt og blir sprø.

Reply
Rask asiatisk fiskesuppe - Tages matblogg 15. oktober 2023 - 14:34

[…] eller limejuice til du er fornøyd. Trekk fisken i rundt 8 minutter. Suppen kan gjerne serveres med hjemmelagede vårruller som […]

Reply

Leave a Comment