Home OppskrifterBaking Sprø og tynn hjemmelaget pizzabunn

Sprø og tynn hjemmelaget pizzabunn

by tage
Pizzabunner


Lurer du på hvordan du får en garantert sprø pizzabunn? Jeg har brukt en enkel fremgangsmåte som jeg lærte av å se på et program med Lars Barmen i mange år nå som gjør at resultatet alltid er sprø pizzabunner. Jeg bruker å lage mange bunner når jeg først setter igang slik at jeg alltid har en bunn klar i fryseren. På denne måten kan du ha ferdig hjemmelaget pizza på under en halv time. Hvis du er glad i pizza og kjøper mye frossenpizza kan du også glede deg over at du sparer mye penger på dette i løpet av et år.

Ingredienser

4 bunner

  • 475 gram hvetemel
  • 350 ml varmt vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1.5 spiseskje med sukker
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje med olivenolje

Fremgangsmåte

Bland først sukker, tørrgjær, lunkent vann og olivenolje sammen. La dette stå i ca. 5 minutter slik at du aktiverer gjæren (OBS. Du trenger ikke å bruke mer tørrgjær dersom du f.eks dobler oppskriften). Ta frem en stor bolle eller kjøkkenmaskin. Bland mel og salt. Lag så en grop i melet og hell væsken i. Bruk en kniv for å mikse sammen hvis du blander for hånd eller sett på kjøkkenmaskinen.

Hvis du skal fortsette å elte for hånd elt i ca 10 minutter. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bruk ca 5 minutter.

Dekk til og hev på et varmt sted i en time. Når timen er omme, sett stekeovnen på høyeste innstilling, her er det om å få den så varm som mulig! Dette vil variere litt fra forskjellige stekeovner, men sett gjerne på undervarme med varmluft hvis du har det. Nå bør du elte deigen en runde til for hånd og la den hvile i ca 15-30 minutter.

Nå kan du begynne med forsteking av deigen. Strø mel på en stor flate, del opp deigen i 180 gram stykker. Bruk en kjevle som du har gnidd med litt mel og prøv å få deigen så tynn som mulig. Forflytt den utrullede deigen over på en stekeplate og sett midt i ovnen. Den er ferdig forstekt når den begynner å bli litt brun (mellom 5 og 10 minutter), men du trenger ikke å ta den veldig langt før du skal steke den på «ordentlig». Kjøl ned på en rist.

Det kan jo virke som mye arbeid men når man først setter i gang med dette går det ganske raskt unna, lag gjerne dobbelt av oppskriften slik at du får ca 8-10 bunner.

Når de er kalde kan du bruke stekepapir som mellomleggspapir og legge de i en pose i fryseren. De holder seg i flere måneder og du kan smøre saus rett på bunnen før de skal i ovnen da de tiner veldig fort i steking.