En fiskesuppe er enkelt å lage, men gode råvarer er viktig. Kjøp fersk fisk fra fiskedisken, bruk ordentlig fond / kraft og hvitvin så er det lett å ordne den lekreste suppe. De fleste trenger vel noe mer fisk i kosten så hvorfor ikke prøve med denne oppskriften?
Ingredienser
- 200 gram torskefilet kuttet i passe biter
- 200 gram laksefilet kuttet i passe biter
- 1 finhakket løk
- 2 gulrot
- 100-200 gram sellerirot
- En liten purre
- En liten fenikkel
- 2 dl matfløte
- 1.5 dl hvitvin
- 1 liter fiskekraft
- Salt og pepper
- Friske urter (kan erstattes av tørkede): Basilikum, bladpersille og gressløk
Fremgangsmåte
Start med litt smør i en kaserolle, stek løken til gjennomsiktig. Ha gjerne i finhakket hvitløk og chili hvis du har lyst på litt mer smak. Ha så i hvitvin og la dette koke ned. Alternativt kan du bruke ferdig nedkokt hvitvin som du får kjøpt på gode matbutikker (står som regel ved siden av krydder eller sauser). Kutt grønnsakene i fornuftige biter, gulrot i rundinger, selerirot i kuber, fenikkel i tynne skiver osv.
Fenikkelen klargjør du ved å skrelle det ytterste laget med en potetskreller. Kutt av og kast stilkene. Skjær så fenikkelen i tynne skriver og del gjerne disse i to igjen. Purreløken kan du klargjøre ved å kutte av det meste av det grønne, kutt den i to på langs og husk deretter å skylle den godt – ellers kan du få med mange ubehagelige bakterier fra jord og skitt!
Ha så i grønnsakene og fiskekraften og kok dette opp. Varm opp matfløten (skal ikke koke) og ha den i etter grønnsakene er møre. Så kan du trekke fisken i et par minutter. Smak til med salt og pepper, ha i finhakkede urter. Server gjerne med ferskt brød og et glass hvitvin!