Home OppskrifterMiddagKjøttdeig / Karbonadedeig Sunne og veldig gode kjøttboller

Sunne og veldig gode kjøttboller

by tage

Jeg har brukt denne oppskriften ganske lenge og den inngår i flere forskjellige retter her hjemme. Primært bruker jeg disse kjøttbollene med en gresk salat og tzatziki (med eller uten pita-brød). Ellers passer de kjempefint i en tomatsaus som du kan servere på tapasbordet, eller med pasta for eksempel.

Det er et par «hemmeligheter» som gjør denne oppskriften veldig enkel å lage. Mange bruker brødsmuler og / eller egg for å binde kjøttbollene sammen. Jeg bruker ingen av delene. Etter mine utallige timer foran forskjellige kokkeprogram 😉 har jeg plukket opp et triks av Heston Blumentahl som jeg bruker når jeg skal lage disse kjøttbollene. For det første må kjøttet være kaldt. For det andre bruker du kun salt for å binde kjøttet. Det siste punktet er i min mening ikke en dealbreaker, men det hjelper veldig hvis du har en foodprocessor som kan kna deigen for deg. Dette hjelper med å bryte ned proteinet og gjør at deigen blir smidig og enkel å forme.

Jeg bruker karbonadedeig men du kan også bruke vanlig kjøttdeig. Jeg bruker en veldig enkel krydder / smakskombinasjon i og med at dette gjør de allsidige (jeg fryser en del da jeg lager store partier): Hvitløk, Løk, Chili, Timian, Salt og Pepper- Oppskriften er veldig enkel å oppskalere; ønsker man å doble oppskriften tar man bare dobbelt av alle ingredienser som står nedenfor. Jeg bruker som regel å lage tre-dobbelt og dette blir nok til 3-5 middager litt avhengig av hvor mange man er og hva man lager.

300 gr karbonadedeig

Ca en halv løk

1 liten chili

2 fedd hvitløk eller 1/3 kinesisk hvitløk

1 ts salt

1ts pepper

1ts timian

Finhakk alle ingrediensene nøye. Bland alle ingrediensene sammen med hendene eller en foodprocessor. Lag deretter boller i den størrelsen du vil ha de. Stek på middels varme til de blir gjennomstekt på alle sider. Sjekk om de er ferdige ved å kutte en stor bolle i to.

You may also like

3 comments

Ukens matblogger: Tages matblogg 19. mai 2014 - 21:58

[…] hjemmelaget bröd, http://www.tages.no/de-beste-hjemmelagde-baguettene-jeg-har-smakt/ , hjemmelagde kjøttboller http://ww […]

Reply
Åse Nystad Westby 18. september 2016 - 09:18

De var lett å lage, akkurat passe krydret, fin konsistens. En ny favoritt her i huset! Selv tenåringen som er veldig kresen sa at de var «veldig gode», noe han sier max 1g/å ved niddagsbordet.

Reply
tage 18. september 2016 - 10:23

Så bra Åse 🙂

Reply

Leave a Comment