644
Denne versjonen er sunnere enn den tradisjonelle vaffelrøra. Vaffelpurister vil kanskje rynke på nesa, men det er før de har gitt denne oppskriften en sjanse. Resultatet føles lettere og har en tendens til å bli litt sprø i kantene – men det gjør vel ikke noe?
Ingredienser
Til 6 vafler
- 3 hele egg
- 80 gram havregryn
- 1 dl melk (jeg bruker ekstra lett)
- 1 boks kesam (jeg bruker vanlig kesam)
- 1 teskje bakepulver
- ½ teskje kanel
- ½ teskje kardemomme
- Noen dråper stevia vaniljeessens
- Ekte smør til steking
Fremgangsmåte
Hvis man ønsker mer proteiner og færre kalorier, bruk ett helt egg og tre eggehviter i stedet for tre hele egg. Du kan også bytte ut vanlig kesam med mager kesam. PS: Disse vaflene er også glutenfrie!
Hell ingrediensene i en blender og kjør denne til blandingen er jevn som en røre. La den svelle i 15 minutter. Stek i et vaffeljern (må stekes med smør, ellers setter de seg fast)og server med favorittene dine. Mine er brunost, solbærsyltetøy og rømme.
2 comments
Hei
jeg vil bare kommentere att skal de være glutenfrie så må man kjøpe glutenfri havregryn:-) hadde jeg servert uten glutenfri havregryn så hadde mitt barnebarn som har Cøliaki havnet på sykehus
Hei Bente, ja har man Cøliaki har du rett i at man burde bruke glutenfrie havregryn. Men, i utgangspunktet er havregryn glutenfritt – se denne infoteksten om havre og gluten