Home OppskrifterMiddagBiff Thailandsk biffsalat

Thailandsk biffsalat

by tage

Denne retten er en god representasjon av hva thaimat er for meg. Den balanserer salt, syrlig og søtt med en god pønsj fra chili (man kan selvfølgelig styre selv hvor sterk man ønsker retten). Marinaden som brukes til å marinere biffen er eksepsjonellt god. Sesamfrøoljen gir en nydelig røkt smak til kjøttet, enzymene i limejuicen gjør at biffen blir veldig mør og palmesukkeret gjør at stekeskorpen på biffen blir nærmest litt sprø, noe som er helt sykt godt! 😀

Man kan servere denne retten som en forrett hvis man ønsker en rett med mye smak eller som en hovedrett. Hvis det skal serveres som forrett holder denne oppskriften til 4-6 personer, hvis den serveres som hovedrett holder den til to. Hvis man ønsker enda mer mat kan man gjerne også servere med nudler.

Ingredienser

  • 1 1/2 ss lime juice
  • 1 ss finhakket palmesukker
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts soyasaus
  • 2 ts finrevet frisk ingefær
  • 1 fedd presset hvitløk
  • ca 500 gr mørbrad biff
  • 1 x 200g pkt cherry tomater, delt i to
  • 1 agurk, delt i fire og skåret i tynne skiver
  • 1 rød løk, delt i to og skåret i tynne skiver
  • 2 røde chili, delt i to og skåret i tynne skiver
  • 1 bunt mynte, hakket
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 1 bunt (Thai eller vanlig) basilikum, hakket
  • 55gr peanøtter eller cashew
  • 4 kafir lime blad, finhakket (kjøpes i importbutikk)

Fremgangsmåte

Steg 1

Miks sammen limejuice, palmesukker, fiskesaus, sesamolje, soyasaus, ingefær og hvitløk med en stavmikser eller morter. Hell i halvparten sammen med biffen i en skål eller en boks som du kan lukke og ha i kjøleskapet. Den andre halvparten sparer man til servering. Sett biffen med marinaden i kjøleskapet i minst to timer.

Steg 2

Stek biffen i 2-3 minutter på hver side eller etter din preferanse. La biffen hvile i minst 10 minutter.

Steg 3

Bland sammen tomat, agurk, løk, chili, mynte, koriander, basilikum, nøtter (cashew eller peanøtter) og kafirlime i en stor bolle. Skjær biffen tynt og bland sammen med salaten. Bruk resten av dressingen / marinaden. Server gjerne i boller med litt fersk skåret chili som garnityr.

You may also like

5 comments

Vin, mat, Alsace 19. mai 2013 - 15:56

Det här tror jag blir riktigt, riktigt gott! Dessutom övertygar du i beskrivningen av rätten… så det är inte mycket att välja på. Någon gång måste jag testa biffsalladen.
/Roland

Reply
Cecilie Holm 24. juni 2013 - 19:07

Utrolig godt!Perfekt dressing

Reply
tage 25. juni 2013 - 19:36

Godt å høre! 🙂

Reply
Ukens matblogger : Tages matblogg 19. mai 2014 - 12:01

[…] ha prøvd litt forskjellige variasjoner og perfeksjonert min egen har jeg delt denne i oppskriften http://www.tages.no/thailandsk-biffsalat/ på […]

Reply
David 17. januar 2015 - 20:29

Femte forsøk på thaisalat. Nå satt den. Perfekt oppskrift. Søtt, syrlig og salt i en høyere enhet. Takk Tage!

Reply

Leave a Comment