Home OppskrifterMiddag Torskeloin med sprø chorizo og blomkålpuré

Torskeloin med sprø chorizo og blomkålpuré

by tage
Torskeloin

Denne har jeg laget som hovedrett ved et par anledninger. Den er inspirert av en oppskrift jeg fant på Mat og Vinnett (en blogg som forøvrig anbefales!). Hos oss ble det drukket en kraftig rødvin til, det passet godt synes jeg.

Jeg mener oppskriften er et friskt innslag ved siden av mine kjøtt- og fugleretter men den kommer med en liten advarsel. For all del, hvis du på noen måter kan sjekke om fisken er fersk eller gjøre som andre har prøvd nemlig å vaske fisken i iskaldt vann – gjør det! Fisken skal ovnssteke og ved ett tilfelle luktet mine klær og leiligheten torsk i flere dager etterpå. Torsk har nemlig et oljete lag som lukter og dette brer om seg under ovnstekingen hvis du ikke har helt fersk fisk eller får vasket den først. Du er herved advart og vi kan fortsette med oppskriften.

Ingredienser

Middag til 4

  • 600-800 gram torskeloin
  • 250 gram chorizo kuttet i terninger
  • 1 blomkålhode
  • Melk, ca. 6 dl
  • Erter
  • Smørbønner
  • Smør
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Start med å sette på stekeovnen på 150 grader.

Skjær torskeloin i passe porsjonsbiter, tørk av og legg på bakepapir på et stekebrett. Kok opp melk med blomkål som er delt i mellomstore buketter. Når blomkålen er mør, skal bitene kjøres i foodprocessor med melk til den oppnår ønsket konsistens, smak til med salt og pepper. Denne kan du sette til side på lav varme til resten er klart. Kutt så chorizo i biter og stek i stekepanne til den begynner å bli crispy. Samtidig kan du sette inn torsken – den skal stå i 10-12 minutter. Kok opp vann så det fosskoker, ha i erter og smørbønner og la dette koke i ca. 1 minutt med en smørklatt. Sil av vannet, ha i iskaldt vann og tilbake i kjelen med litt smør igjen. Dander på hver tallerken så det ser fancy ut.