Vi har bestemt oss for å prøve å ha en dag med vegetarmat i heimen. Jeg tror dette kan få opp kreativiteten noen hakk, da proteinet ofte har lett for å bestemme utfallet av retten! Dette var den første retten jeg prøvde under det nye «vegetar-regimet»… og jeg må si, jeg savnet absolutt ikke kjøttet. Jeg ble stapp mett og når man lager meksikansk har ofte kjøtt-smaken lett for å forsvinne uansett.
Nok til 4 personer
Ingredienser
- 6 tortillawraps
- 1 boks svarte bønner
- 3-4 dl grønnsaksfond
- 1 chili
- 3-4 fedd finhakket hvitløk
- 4 spiseskjeer fersk hakket oregano
- 1 finhakket løk
- 2 spiseskjeer hjemmelaget taco-krydderblanding
- 1 gulrot
- 3-4 stilker vårløk
- 1 boks mais
- Saften av en halv lime
- Revet ost
Fremgangsmåte
Varm en gryte og start med å hakke chili og ha i dette i gryten. La frese i et minutt eller to. Ha i finhakket løk og fres i et par minutter. Ha så i finhakket hvitløk, oregano og tacokrydderet. Stek i et minutt og ha så i grønnsaksfond. Bruk en foodprosessor for å blende blandingen til en jevn masse, ha så tilbake i gryten og la koke ned i 10-15 minutt. Ha i finhakket gulrot, mais, svarte bønner som du har skylt i vann, vårløk og avslutt med limejuicen.
Bruk en form som tåler varme og lag enchiladaene en og en med ca 1-2 øser av blandingen per enchilada. Ha resten av blandingen over og avslutt med revet ost.
Settes i stekeovnen på ca 200 grader i 10-15 minutter, eller til osten blir gylden.
Server med hjemmelaget guacamole og rømme (eller kesam)!