Home OppskrifterDessert Ekte fløtebasert jordbæriskrem

Ekte fløtebasert jordbæriskrem

by tage81
Hjemmelaget jordbæris servert med hele bær

Er du klar for å smake på sommeren? Denne oppskriften på ekte fløtebasert jordbæriskrem minner meg om solfylte dager og piknik i parken, uansett hvilken årstid det er. Med sin perfekte balanse av sødme og friskhet, vil denne iskremen bli en hit både hos voksne og barn. Laget med ferske jordbær og fløte, gir denne hjemmelagde iskremen en autentisk smak som overgår alt du kan kjøpe i butikken.

Hemmeligheten bak denne dekadente desserten er ingredienser av høy kvalitet. Ved å bruke ekte fløte får iskremen en kremet tekstur som komplimenterer jordbærenes naturlige sødme. Og det beste av alt? Denne oppskriften er lett å følge, så selv om du aldri har laget is selv før, vil du være i stand til å lage en dessert som vil imponere dine venner og familie.

Så, ta frem iskremmaskinen, finn frem de ferskeste jordbærene du kan få tak i, og forbered deg på en smaksopplevelse du sent vil glemme. Samtidig gjør du deg selv en tjeneste, ved å droppe alle de unødvendige tilsetningsstoffene som finnes i stort sett alle is du finner i butikken.

Ekte fløtebasert jordbæriskrem

Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • 4 eggeplommer
  • 4 spiseskjeer sukker
  • 3,5 dl fløte til pisking
  • 400 gram jordbær
  • Vaniljepulver

Instructions

Bland sammen 4 eggeplommer, 1 teskje vaniljepulver og 4 spiseskjeer sukker i en bolle. Kok opp en kjele med vann som passer størrelsen til bollen sånn ca. og sett bollen oppå. Dette er kun for å hjelpe til å løse opp sukkeret. Mens du kontinuerlig pisker blandingen, la den varme seg opp til du kjenner og ser at sukkeret har løst seg opp. Etterpå, tar du blandingen av vannbadet og fortsetter å piske til du får en tykk eggedosis. Deretter, stivpisk fløte (jeg bruker en kjøkkenmaskin) og forsiktig bland sammen eggedosisen og stivpisket fløte med en slikkepott. Fjern stilken og bladene på jordbærene og mos de med gaffel eller bruk en stavmikser til du får en jordbærpuré. Spar noen av jordbærene til servering senere. Ved inn jordbærpuréen med eggedosis og stivpisket fløte. Hell deretter blandingen i en ismaskin (som også kjøler ned isen) og la den gjøre jobben i ca 1 time. Hvis du ikke har ismaskin, kan du sette isen i en bolle i fryseren. Vend litt på ismiksen hver time til du oppnår en fast konsistens. Serveres i kjeks eller i skål og toppes med ferske jordbær.

You may also like

Leave a Comment