Pasta av ulike slag har det vært litt av på Tages Matblogg og dette kommer sikkert ikke til å bli den siste oppskriften. Jeg har tidligere omtalt fordelene av å ha en pastamaskin, og det anbefaler jeg også når man skal lage pasta tagliatelle. En pastamaskin koster rundt 250-300 kroner på en viss svensk jernvarekjede som du sikkert har i byen der du bor.
Ingredienser
Til 2-3 personer
- 200 gram hjemmelaget pasta tagliatelle
- 100 gram chorizo
- 200 gram aromasopp
- En halv paprika
- En skive sitron
- Revet parmesan
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
Fremgangsmåte
Start med å lage hjemmelaget pasta etter denne oppskriften og la hvile i kjøleskap i 20 minutter. Mens pastaen hviler, kutt chorizo i biter, aromasopp i skiver og paprikaen i strimler. Sett så på pastavann (4 liter til 200 gram), rull ut pastaen og del til tagiatelle med en pastamaskin. Trikset for at tagiatellen skal holde seg adskilt er å bruke ganske mye mel. Stek chorizo og sopp. Ha i paprikaen når soppen og chorizoen er ferdig. Når vannet koker, ha godt med salt i vannet og litt olivenolje. Snurr vannet rundt ved å røre en sleiv rundt i vannet. Dette er for å hjelpe pastaen til å ikke klebre seg sammen. Slipp så all pastaen i samtidig og sjekk med jevne mellomrom når den begynner å bli al dente (det skal være litt motstand i pastaen når du tygger i den). Sil av vannet (spar en liten skvett), hell pastaen over i stekepannen med chorizoen og bland sammen. Ha i den lille skvetten du sparte av pastavannet. Det skal bare være for å løfte litt av det som måtte ligge igjen i bunnen av pannen. Server med rikelig finrevet parmesan, en liten sprut sitron, salt og pepper.