Home OppskrifterMiddag Hjemmelaget pasta tagliatelle med chorizo, sopp og paprika

Hjemmelaget pasta tagliatelle med chorizo, sopp og paprika

by tage
Tagliatelle med chorizo

Pasta av ulike slag har det vært litt av på Tages Matblogg og dette kommer sikkert ikke til å bli den siste oppskriften. Jeg har tidligere omtalt fordelene av å ha en pastamaskin, og det anbefaler jeg også når man skal lage pasta tagliatelle. En pastamaskin koster rundt 250-300 kroner på en viss svensk jernvarekjede som du sikkert har i byen der du bor.

Ingredienser

Til 2-3 personer

  • 200 gram hjemmelaget pasta tagliatelle
  • 100 gram chorizo
  • 200 gram aromasopp
  • En halv paprika
  • En skive sitron
  • Revet parmesan
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

Start med å lage hjemmelaget pasta etter denne oppskriften og la hvile i kjøleskap i 20 minutter. Mens pastaen hviler, kutt chorizo i biter, aromasopp i skiver og paprikaen i strimler. Sett så på pastavann (4 liter til 200 gram), rull ut pastaen og del til tagiatelle med en pastamaskin. Trikset for at tagiatellen skal holde seg adskilt er å bruke ganske mye mel. Stek chorizo og sopp. Ha i paprikaen når soppen og chorizoen er ferdig. Når vannet koker, ha godt med salt i vannet og litt olivenolje. Snurr vannet rundt ved å røre en sleiv rundt i vannet. Dette er for å hjelpe pastaen til å ikke klebre seg sammen. Slipp så all pastaen i samtidig og sjekk med jevne mellomrom når den begynner å bli al dente (det skal være litt motstand i pastaen når du tygger i den). Sil av vannet (spar en liten skvett), hell pastaen over i stekepannen med chorizoen og bland sammen. Ha i den lille skvetten du sparte av pastavannet. Det skal bare være for å løfte litt av det som måtte ligge igjen i bunnen av pannen. Server med rikelig finrevet parmesan, en liten sprut sitron, salt og pepper.

You may also like

Leave a Comment